Андрій Парубій: За кожним із прийнятих нами законів стоїть доля держави (відео)
п’ятниця, 18 січня 2019, 14:09

Верховна Рада протягом нинішньої сесії прийняла 140 рішень, які покращили позиції України в національній безпеці та обороні, допомогли отримати Томос та протидіяти агресії РФ.

Про це повідомив Голова Верховної Ради України, представник "Народного фронту" Андрій Парубій під час виступу із парламентської трибуни, закриваючи IX сесію VIII скликання ВР.

"З них - 75 законів прийнято в цілому, включаючи і тільки що підписаний мною закон (про перехід церковних громад в ПЦУ. - Ред.). Прийнято в першому читанні - 20 законопроектів та 45 постанов Верховної Ради. Це просто цифри, але за кожним з цих законів стоять долі людей і доля держави", — сказав Парубій.

Так, спікер назвав пріоритетні безпекові закони, ухвалені протягом нинішньої сесії.

"Вперше ми створили Міністерство у справах ветеранів і призначили міністром Ірину Фріз. І це є новий етап роботи як уряду, так і українського парламенту", — зазначив він.

Згадав Голова ВР і про закон, який дозволить напряму закуповувати імпортну продукцію оборонного призначення у наших стратегічних партнерів.

"Цей законопроект відкриває Україні доступ до 250 мільйонів доларів, виділених США на допомогу Україні", — підкреслив Андрій Парубій.

"Я нагадаю і про ще один закон про протимінну діяльність, який нам вдалося прийняти і залучити неймовірну кількість наших міжнародних партнерів щодо розмінування. Це був один із важливих кроків для наших ЗСУ і підтримки наших побратимів, громадян, які живуть на Сході України і кожного дня потерпають від агресії", — підсумував Парубій у своєму виступі. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua