Андрій Парубій закликав підтримати законопроект, спрямований на боротьбу з контрабандою на тимчасово окупованих територіях (відео)
четвер, 10 грудня 2015, 11:42

Перший заступник Голови Верховної Ради, представник партії "Народний фронт" Андрій Парубій закликав усіх народних депутатів підтримати законопроект №2004а, покликаний боротися з контрабандою на тимчасово окупованих територіях.

Про це він заявив сьогодні під час брифінгу у парламенті.

Андрій Парубій зазначив, що законопроект про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо удосконалення законодавства про тимчасово окуповані території №2004а  був зареєстрований ще у червні поточного року.

Разом з тим, Перший Віце-спікер висловив здивування тим, що дехто називає цей проект "законом про блокаду окупованих територій". На його переконання, мета закону полягає зовсім в іншому.

"Цей закон має на меті зупинити потоки контрабанди, які, на жаль, на сьогодні є, в Крим та на окуповані території Донецької і Луганської областей. Цей закон передбачає скасування зони вільної торгівлі в Криму, яка стала просто чорною дірою, куди завозяться без податку українські товари, а потім вони потрапляють в Росію. Тим самим ми піднімаємо економіку   Росії і даємо можливість купляти патрони для вбивства наших хлопців", - наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради.

Крім того, за його словами, цим законом визначається, що Крим та окремі території Донецької і Луганської областей є тимчасово окупованими територіями України. Як додав Парубій, досі це було визначено лише постановою Верховної Ради.

Крім того, згідно із законопроектом №2004а, забороняється переміщення будь-яких товарів на тимчасово окуповані території,  або з цих територій.

"В’їзд на тимчасово окуповану територію та виїзд з неї іноземців та осіб без громадянства не допускається, крім гуманітарних вантажів", - додав він.

"Я хотів би закликати усіх до концентрації навколо цього закону. Ми будемо наполягати, щоб він сьогодні був прийнятий, принаймні, за основу, а краще в цілому", - резюмував Андрій Парубій.

У свою чергу ініціатор законопроекту №2004а, народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Лапін зауважив, що цей закон не стосується особистий речей і товарів, які не пов’язані з підприємницькою діяльністю, тому громадяни України зможуть і далі вільно переміщатися цими територіями за спецперепустками.

"У нас йде війна. Там немає кордону, там є лінія фронту. Тому я вважаю, що цей закон є дуже актуальним для того, щоб не громадянське суспільство, а наша правоохоронна система на законодавчому рівні боролася з цим негативним явищем – контрабандою. Закликаю усіх виступити на підтримку цього законопроекту", - резюмував Лапін.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua