Андрій Парубій: Закон про національну безпеку є ключовою вимогою для інтеграції України до НАТО (відео)
понеділок, 5 лютого 2018, 20:07

Верховна Рада має ухвалити розроблений РНБО закон про національну безпеку, який є ключовою вимогою для реформування сектору безпеки України та інтеграції нашої держави до НАТО.

Про це заявив Голова Верховної Ради України, представник політичної партії “Народний фронт” Андрій Парубій за результатами засідання фракції.

Він зазначив, що закон про національну безпеку є дуже комплексним та важливим.

“Максимальне завдання - щоб закон максимально привів у відповідність увесь сектор безпеки до євроатлантичних стандартів. У цьому законі передбачений важливий аспект контролю над сектором безпеки, зокрема парламентський, а також – що міністром оборони має бути невійськова людина. І зміни, які пропонуються, стосуються практично усіх сфер сектору безпеки”, - пояснив Голова парламенту.

Андрій Парубій висловив сподівання, що цей закон найближчим часом буде внесений до сесійної зали та підкреслив, що “його ухвалення буде його прерогативою”.

“Постійно маючи діалог з нашими партнерами в НАТО – я цей діалог мав постійно – вони наголошують, що без прийняття закону про національну безпеку ми дуже пригальмовуємо на шляху інтеграції до НАТО. А оскільки я переконаний, що це стратегічне завдання для України (вступ до НАТО), то цей закон сьогодні є ключовою вимогою для реформування не лише сектору безпеки країни, а також для наших партнерів з НАТО”, - резюмував Голова Верховної Ради України.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua