Андрій Помазанов: Рада ухвалила закон з "безвізового пакету" без скандальних поправок "Батьківщини" (відео)
четвер, 18 лютого 2016, 18:28

Верховна Рада ухвалила закон №4054 про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо процедури арешту майна та спеціальної конфіскації в тій редакції, яку вимагав Європейський Союз, попри намагання депутатів "Батьківщини" Сергія Власенка та Андрія Кожем'якіна протягнути свої скандальні поправки.

Закон покликаний забезпечити виконання рекомендацій ЄС, що має важливе значення для прискорення візової лібералізації та забезпечення застосування інститутів "спеціальної конфіскації" і "арешту на майно" у чіткій відповідності з європейськими стандартами.

"Ми бачимо сьогодні дуже прикрий прецедент, коли голова Комітету з питань забезпечення правоохоронної діяльності абсолютно відверто, нахабно відмовляється доповідати і розглядати в другому читанні проект закону, який нас наближає до Європи. Ми зараз на півкроку до Європи, ми на півкроку до європейської мрії, яку відстоювали на Майдані. Перша правка - вона абсолютно не відповідає тим вимогам, що були продиктовані Європейською Комісією, яка прийматиме рішення, чи бути нам в Євросоюзі, чи ні. Чи буде лібералізація візового режиму, чи ні", - заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Андрій Помазанов під час виступу у сесійному залі.

"Автором цієї поправки (Сергієм Власенком, "Батьківщина") було викривлено всі поняття, що ставилися Євросоюзом", - додав народний депутат.

Як відомо, у середу, 17 лютого, посол ЄС в Україні Ян Томбінський закликав Верховну Раду проголосувати закони з питань повернення активів та управління (№4056) і арешту активів та спецконфіскації (№4054) у другому читанні в тій редакції, в якій вони були прийняті в першій редакції без скандальних правок.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua