Андрій Помазанов: Україна два роки веде переговори з Росією про передачу засуджених із окупованих територій (відео)
середа, 1 червня 2016, 12:29

Міністерство юстиції України більше двох років веде переговори про передачу Росією українських в'язнів, які відбувають покарання у пенітенціарних установах анексованого півострова Крим, однак, російська сторона постійно опирається.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Андрій Помазанов в інтерв'ю журналістам, коментуючи інформацію про переміщення 2200 в'язнів із Криму до Росії.

"Наскільки відомо, велику кількість в'язнів уже перемістили або збираються перемістити до тюрем Ростовської області. Це така уже зловісна область для української держави, бо там відбувалися і замовні суди, і затримання, і там розміщували органи виконання покарань для наших громадян. Частина із цих в'язнів буде переміщена до тюрем Ростовської області, інша, можливо, піде по інших регіонах", - сказав Помазанов.

За його словами, Україна неодноразово, з перших днів російської окупації, зверталася до Російської Федерації щодо того, аби українська держава мала змогу забрати ув'язнених не лише з території Криму, а й Донбасу.

"Ми постійно звертаємось, і ініціативи Мін`юсту носять постійний характер. Проходить певний термін, який згідно російського законодавства є вичерпним, і ми знову звертаємось із публічними листам та закликами, однак, реакції РФ досі немає, хоча новий російський омбудсмен заявив, що він не проти передати цих в'язнів Україні", - підкреслив представник "Народного фронту".

Андрій Помазанов також повідомив, що у разі передачі засуджених, на території України "є достатньо місця, аби прийняти усіх".

"Система розрахована на більше ніж 200 тисяч ув'язнених. Зараз в тюрмах України перебуває менше 70 тисяч. Тобто, у нас є можливість прийняти не лише 2200 засуджених із окупованого Криму, а й з інших територій, які окупувала Росія", - резюмував Андрій Помазанов.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua