Андрій Река у Страсбурзі: Декомунізація – це бій за духовність українського народу
понеділок, 19 вересня 2016, 10:42

Одним із досягнень Верховної Ради України VIII скликання є імплементація законів про декомунізацію.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Андрій Река під час зустрічі делегації Комітету ВРУ з питань державного будівництва з представниками керівництва Ради Європи у Страсбурзі.

Він зазначив, що «уперше за 25 років незалежності України  парламент виявив рішучість у відстоюванні національних інтересів і ухвалив закони про декомунізацію, завдяки чому тисячі комуністичних географічних назв, тисячі пам’ятників та інших символів, пов’язаних з увіковічненням тоталітаризму та комунізму зникло назавжди».

«Декомунізація в цілому – це відновлення історичної справедливості. Декомунізація назв населених пунктів -  це не лише повернення до автентичних назв, а й ідеологічне викорінення з національної пам’яті катів українського народу. Декомунізація в частині знищення символіки комуністичного режиму – це народний вияв несприйняття тоталітаризму та геноциду», - наголосив Андрій Река.

На його думку, така тенденція свідчить про глибокий патріотизм українського народу, про усвідомлення важливості відновлення історичної справедливості та духовності.

«Виконання закону дійсно на часі: за умов російської агресії важливе виховання національної самосвідомості, патріотизму. Це наш внутрішній, ідеологічний фронт», - підкреслив Андрій Река.

«Сьогоднішній парламент відрізняється від попередніх саме тим, що його більшість – це патріоти України, борці за національні цінності та інтереси. А це означає, що Україна має шанс на відродження як духовності, так і економічного зростання», - резюмував представник фракції «Народний фронт».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua