Андрій Тетерук: Безпекова сфера має бути пріоритетом для країни (відео)
четвер, 11 травня 2017, 17:45

Вся українська влада повинна постійно вдосконалювати сферу безпеки, аби не дати повторитись тій ганебній ситуації, що передувала початку збройної агресії Російської Федерації проти України, а саме – енергетична залежність від Росії, руйнування Збройних Сил та інше.

Про це заявив член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук у четвер під час презентації збірок "Законодавство України у сфері безпеки", що відбулася в Інституті законодавства Верховної Ради.

"Сфера безпеки нашої держави є однією з ключових. Тому що ми можемо безкінечно вдосконалювати енергоефективність нашої держави, піднімати будь-які економічні показники, але якщо ми не здатні захистити всі наші досягнення сферою безпеки, то наша держава може бути приречена або на руйнування, або на існування в абсолютно інших умовах", - наголосив народний депутат.

Андрій Тетерук також підкреслив, що сьогодні надзвичайно важливо, щоб не лише парламентарі, але й виконавча та судова гілка влади "розуміли важливість та були зосереджені на побудові правової держави, в якій закони є чіткими, зрозумілими та якісними, такими, що будуть виконуватися всіма громадянами України незалежно від посад".

На думку політика, саме такий шлях розвитку держави дасть можливість створити у суспільстві той запобіжник, "який не дозволить повторитись ганебній ситуації, що передувала початку збройної агресії Російської Федерації проти України".

"Я маю на увазі нехтування і здоровим глуздом, і правовими засадами при прийнятті Харківських угод, і при прийнятті інших законів, які руйнували права і свободи громадян, які просто руйнували Збройні Сили України та весь безпековий сектор нашої країни", - підсумував він.

Довідково: збірки законодавчих актів "Законодавство України у сфері безпеки" (українською та англійською мовами) були підготовлені за сприяння Женевського центру демократичного контролю за збройними силами. Пропоновані видання відображають реформування сектору безпеки і оборони України, його адаптацію до європейських і євроатлантичних стандартів та є прикладом підтримки міжнародною спільнотою законотворчої діяльності Верховної Ради.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua