Андрій Тетерук: Голосування за закон про деокупацію покаже, хто захищає національні інтереси України (відео)
вівторок, 16 січня 2018, 13:03

Голосування в парламенті за законопроект №7163 щодо деокупації Донбасу чітко покаже, хто піклується про національні інтереси України, а хто за власний меркантильний інтерес.

Про це заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук на брифінгу.

"Народний фронт" докладатиме максимум зусиль, аби голосування за цей законопроект відбулося. Чому це так важливо і чому навколо цього законопроекту ламається так багато списів? Тому що врешті-решт ми називаємо в правдивому контексті Росію агресором і примушуємо її відповідати за усі ті злочини, які вона чинила проти народу Україна, проти держави Україна", - заявив Тетерук.

"Визначаючи Росію агресором, ми значно посилюємо свої правові позиції для того, аби мати юридичні можливості переслідування усіх кремлівських адміністраторів, військове керівництво РФ притягнути до відповідальності. Так як це було у 2014 році, коли завдяки  Арсенію Яценюку Україна відстояла свою позицію у спорі із "Газпромом" і ми не заплатили йому $55 мільярдів за тим контрактом, який підписала Юлія Тимошенко разом із Путіним", - додав перший заступник голови фракції "Народний фронт".

За словами народного депутата, автори законопроекту №7163 створили механізми у правовому полі для відстоювання позицій України.

"Крім того, ухвалення цього законопроекту не дозволить РФ використовувати свої війська у якості миротворців, на що вони дуже сподіваються, використовуючи усі засоби тиску на український парламент, аби завалити цей законопроект. Це руйнує усю ту стратегію, яку вони ретельно вибудовували останні роки", - підкреслив Тетерук.

"І найголовніше - проголосувавши цей законопроект, наш парламент остаточно розірве будь-які зв’язки із РФ в якості України, як підлеглої Росії. Ми чітко показуємо, як боротися за національні інтереси, ми здатні приймати важливі політичні рішення в стінах парламенту. Ми будемо робити чіткі кроки щодо відновлення суверенітету, повернення територіальної цілісності, поверненні українців та розбудові миру. Сьогоднішній день є важливим і в історичному контексті, і буде одним із найголовнішим в роботі парламенту VIII скликання", - додав народний депутат.

Представник "Народного фронту" також звернувся до громадян з проханням стежити, хто як голосуватиме за законопроект №7163, аби чітко бачити, хто турбується за національний інтерес, а хто за власний меркантильний інтерес.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua