Андрій Тетерук: Головні завдання парламенту на лютий – законопроект про антикорупційний суд та кадрові питання (відео)
п’ятниця, 19 січня 2018, 12:02

Головними завданнями Верховної Ради на початку наступної сесії мають стати розгляд законопроекту про антикорупційний суд та кадрові питання, а саме - переобрання Голови Національного банку, Омбудсмена та складу Центральної виборчої комісії.

Про це заявив перший заступник керівника фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук у п’ятницю в інтерв’ю журналістам.

“Найголовнішими, очевидно, що будуть кадрові питання, які, на жаль, останні півроку не виносились на розгляд. Ми з фракцією “Народний фронт” вже обговорювали заміну складу ЦВК і Омбудсмена, який (чинна омбудсмен Валерія Лутковська. – Ред.), на нашу думку, взагалі не працює в правозахисному полі, захищаючи громадян України. Тому всі ці кадрові питання ми будемо очікувати в сесійній залі вже в лютому, і чекаємо, що президент підготує відповідні подання, які ми вже розглянемо і будемо визначатися”, - заявив він.

Крім того, за словами Андрія Тетерука, найголовнішим серед законопроектів стане законопроект про Вищий антикорупційний суд.

“Саме за наполяганням “Народного фронту”, ми вчора знову повертались до внесення в порядок денний цього питання, тому що вважаємо за необхідне, по-перше, виконувати всі ті обіцянки, які ми брали на себе, а, по-друге, бути послідовними у виконанні своєї роботи в парламенті”, - наголосив народний депутат.

Андрій Тетерук, який є професійним військовим, також відзначив, що його особистим завданням як депутата стане доопрацювання законопроекту про гуманітарне розмінування, який дозволить залучати кошти міжнародних донорів та компанії, які будуть займатися гуманітарним розмінуванням, що значно покращить ситуацію у тих відомствах, які займаються розмінуванням згідно з чинним законодавством України.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua