Андрій Тетерук: 20 травня - компромісна дата інавгурації президента (відео)
четвер, 16 травня 2019, 11:11

Перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук заявив, що компромісною датою для інавгурації президента України є 20 травня.

Про це він сказав з парламентської трибуни.

"Наша принципова позиція була не поєднувати несумісні речі – проведення інавгурації в день, коли ми в цьому парламенті ухвалили постанову, якою визнавали дату 18 травня днем геноциду кримськотатарського народу, який постраждав від радянського режиму. Так сталося, що наступний день, 19 травня, це третя неділя травня, на яку припадає день пам'яті жертв політичних репресій – тоталітарним радянським режимом було знищено сотні тисяч українців", – зазначив народний депутат.

"Ми не можемо поєднувати в день, коли ми вшановуємо пам'ять сотень тисяч закатованих українців, з урочистостями, пов'язаними з інавгурацією президента", – наголосив представник "Народного фронту".

"Парламент – це місце для дискусій, і в результаті дискусій було знайдено компромісне рішення, що саме 20 травня буде наступною датою, коли народні депутати готові надати голоси за день проведення інавгурації. Це є компромісом для "Народного фронту", і ми погоджуємось із тим, що 20 травня – слушна дата для інавгурації", – додав Андрій Тетерук.

Він також повідомив, що відкликає свою попередню постанову з пропозицією призначити дату інавгурації президента України на 28 травня.

"Пропоную проголосувати за 20 травня, і рухатись далі – перед нами великий порядок денний. Наш парламент працює п'ять років, і ми маємо довести, що ми – найефективніший парламент у країні", – підсумував Андрій Тетерук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua