Андрій Тетерук: Потрібно повернути Україні статус космічної держави і конкурувати із NASA (відео)
четвер, 16 травня 2019, 17:00

Законопроект № 9219 Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку космічної діяльності та залучення інвестицій в космічну галузь України дозволить нашій країні повернути свій статус космічної держави та дозволить державне приватне партнерство, яке допомогло би конкурувати на світовому ринку нашим державним структурам у сфері мирного космосу.

Про це заявив Перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук під час виступу у сесійному залі.

"Ми маємо конкурувати у швидкості, якості та конкурентності космічних програм", -  сказав народний депутат.

"Мій законопроект пропонує позбавити космічну галузь монополії і унікального державного регулювання того, що має займатися розробкою і створенням ракетних носіїв. Це дозволить нам молодих і талановитих інженерів, працівників космічної галузі, залишити на території України. Вони займають лідируючі місця в NASA, вони працюють по всьому світу, реалізуючи програми інших країн, але, на жаль, не наші", - зауважив Андрій Тетерук.

Він також зазначив, що законопроект був ретельно розглянутий на засіданні Комітету з питань промислової політики і наразі "ніщо не заважає тому, аби ми підтримали цей законопроект у першому читанні та разом із іншими депутатами допрацювати його до другого читання".

"Ми робимо це для того, аби в країні з’явилися свої ентузіасти зі сфери космічних досліджень, яких мають інші держави - США, ЄС, Китай і всі країни, які можуть називатися "космічними державами", - підкреслив Перший заступник голови фракції "Народний фронт".

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua