Андрій Тетерук: Моє звернення до ГПУ про держзраду Медведчука має стати потужним щепленням для "п’ятої колони" (відео)
вівторок, 5 лютого 2019, 16:57

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальну справу проти Медведчука за підозрою в державній зраді після звернення народного депутата, першого заступника керівника фракції "Народний фронт" Андрія Тетерука через заяву першого на партійному з’їзді 29 січня, де він сказав про необхідність утворення так названого "автономного регіону Донбас".

Як зазначив в інтерв`ю журналістам Тетерук, цей так званий план вбачає одразу два злочини: посягання на територіальну цілісність і недоторканість та державну зраду.

"Цей план повністю суперечить діючій Конституції України. Тому коли я побачив відповідну заяву громадянина Медведчука, то ще у п`ятницю відправив депутатське звернення до правоохоронних органів - до ГПУ та СБУ, щоб вони надали належну правову оцінку. Всі думки, що це нібито мирний план, на сьогодні кваліфіковані за ознаками двох статей Кримінального кодексу. А саме 110-ю (посягання на територіальну цілісність. - Ред.) та 111-ю (державна зрада. – Ред.). Саме так правоохоронці кваліфікують діяльність Медведчука", - заявив народний депутат.

"Тепер ми будемо стежити за перебігом справи - для того, аби в найкоротші терміни правоохоронці завершили справу, підготували та вручили підозру Медведчуку і передали справу до суду, щоби той визначив ступінь відповідальності. Це буде слугувати потужним щепленням для усієї "п’ятої колони", яка працює на Росію та пропонує різні так звані "мирні плани" від здачі Криму до автономізації наших територій", - підсумував Тетерук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua