Андрій Тетерук: Ніхто не буде іти на поводі у політиків, які рвуться до влади (відео)
вівторок, 11 квітня 2017, 11:42

Фракція "Народний фронт" підтримує продовження реформ нинішнім Урядом, які були розпочаті ще Урядом Арсенія Яценюка, тому очікує на позитивну оцінку парламентом діяльності Кабінету Міністрів за минулий рік.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук в інтерв'ю журналістам.

Він нагадав, що більше року тому, коли Уряд очолював Арсеній Яценюк, "в Україні була штучно створена інформаційна кампанія щодо негативного відношення і до Прем'єр-міністра та роботи Кабміну, і до його політичної сили "Народний фронт" та її роботи в парламенті".

"Але для того, аби врятувати ситуацію від колапсоїдного розвитку, Арсеній Яценюк та "Народний фронт" прийняли виважене рішення і абсолютно у зрозумілий спосіб було передано владу новому Прем'єр-міністру. І за останній рік ми довели, що для нас не власні амбіції є головними, а позитивний розвиток ситуації в країні", - наголосив перший заступник керівника фракції "Народний фронт".

Аналізуючи рік роботи нинішнього Уряду, він зазначив, що "чинний Прем'єр-міністр не тільки продовжує всі ті реформи, які розпочав Уряд Арсенія Яценюка, але й порушує нові питання, які потребують вирішення".

"Фракція "Народний фронт" буде всіляко його (В. Гройсмана, - Ред.) підтримувати в цьому напрямку. Якщо він буде помилятися, ми будемо йому підказувати. Але брати і руйнувати цілеспрямовану роботу на сьогодні немає не тільки жодних підстав, але й ми не будемо задовольняти якісь хворобливі уяви окремих політиків, які хочуть зняти Уряд, зруйнувати роботу парламенту та Президента заради того, аби отримати бажану владу", - заявив Андрій Тетерук.

Більше того, політик зауважив, що саме завдяки тому, що за часів головування Арсенія Яценюка в Уряді український парламент, попри шалену інформаційну кампанію, ухвалив понад 140 законів, необхідних для впровадження безвізового режиму з Європейським союзом, і сьогодні це змогло стати реальністю.

"Ми рухаємось у правильному напрямку. І те, що Європейський союз прийняв рішення 521 голосами надати безвізовий режим Україні — це є свідченням високої довіри до дій української влади, яка робить усе можливе, аби запровадити необхідні реформи", - сказав народний депутат.

"Тому я вважаю, що звіт цього року (щорічний звіт Уряду. - Ред.) у системі виміру "позитивний або негативний" буде прийнято парламентом як позитивний і ми будемо надалі допомагати Уряду впроваджувати всі ті законодавчі ініціативи, які ми приймаємо в залі парламенту", - додав Тетерук.

Разом з тим парламентар вкотре нагадав, що сьогодні Україна перебуває у вкрай складних умовах збройної російської агресії і на порядку денному стоїть питання існування української державності як такої.

"Саме завдяки тому, що парламент забезпечив своєчасне прийняття бюджету за останні три роки, ми зараз маємо ті Збройні Сили, які на сьогодні забезпечують недоторканність нашої території. Ми залишаємось державою, яка здатна себе боронити і здатна розвиватись. Більше того, позитивна динаміка економічного росту каже про те, що ми робимо правильні речі не тільки в парламенті, але й в Кабміні. Ми будемо рухатися цим шляхом і будемо виконувати ті обіцянки, які давали ще на Майдані", - підсумував Андрій Тетерук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua