Андрій Тетерук: Новий договір про дружбу з Росією можливий лише після виведення військ і виплат збитків (відео)
вівторок, 4 грудня 2018, 15:23

Дружба з Російською Федерацією можлива лише за двох умов: коли держава-агресор забере свої війська із окупованих територій та виплатить репарації за збитки, яких зазнала Україна.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук в інтерв`ю журналістам, коментуючи проект закону про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.

Він зазначив, що за останні чотири роки Росія першою цинічно порушила десятки і сотні договорів про сусідство і стосунки між двома країнами.

"Щодо цього договору, власне, з історії розвитку подій. У вересні було зібрано РНБО і було рішення не продовжувати цей великий договір ще на 10 років. Нагадаю, він складається на 10 років, і сторона, яка хоче його розірвати, має повідомити про це іншій. Дружба не може існувати між країнами, одна з яких відкрито веде агресію проти іншої", — заявив народний депутат.

"Коли закінчиться наше протистояння, коли РФ виплатить нам усі репарації - тоді дипломати сядуть за стіл і підготують такий документ, який вибудує рівні стосунки між нашими країнами. Однак до цього дуже далеко", — підкреслив Тетерук.

Перший заступник керівника фракції "Народний фронт" зазначив, що наразі РФ стягує поближче до кордонів України ударні підрозділи, які мають зовсім не оборонні функції, а наступальну мету.

"Тому продовжувати цей договір означало би жити в іншій альтернативній реальності", — резюмував Тетерук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua