Андрій Тетерук: Новий закон про національну безпеку і оборону дозволить нам стати членом НАТО (відео)
вівторок, 27 лютого 2018, 11:16

Проект закону про національну безпеку і оборону дозволить посилити безпековий сектор, адаптуючи все до натівських стандартів та створивши низку нововведень, які не були прописані попереднім законом, прийнятим 2003-го року.

Про це заявив перший заступник керівника фракції «Народний фронт», член Комітету з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук у коментарі журналістам.

«Я бачив базовий варіант, який готується до підписання, і я очікую, що Президент з дня на день має його підписати і направити до парламенту. Цей закон значно посилить безпековий сектор нашої країни, адаптуючись під всі ті виклики, які має Україна станом на сьогодні. І тут йдеться про адаптацію до натівських стандартів, набуття членства в НАТО, підняття взаємодії на рівні структур НАТО і посилання цивільно-демократичного контролю над ЗСУ», — повідомив він.

«Запроваджується абсолютно нова якісна стратегія планування безпекового сектору. Дається можливість міністру оборони та його першому заступнику бути цивільними особами, а також чимало інших нововведень, які не були закладені в законопроект, прийнятого 2003-го року», — додав Тетерук.

На думку представника «Народного фронту», законопроект має якнайшвидше зайти в парламент, аби його доопрацювати і аби він вступив у силу.

«Із 2014-го ми приділяємо увагу посиленню національної безпеки і оборони. Станом на сьогодні ми можемо звітувати, що, починаючи з 2014-го, ми виділяємо на національну безпеку і оборону не менше 5% ВВП. Ми переоснащуємо наші ЗСУ, ми забезпечуємо взаємодію військово-промислового комплексу із ЗСУ, аби постачати найновіші зразки озброєнь, які розробляють наші конструкторські бюро, на лінію фронту. Ми не є залежними виключно від поставок «джавелінів» нашими союзниками, ми зараз працюємо над тим, щоб наша сучасна українська зброя посилювала ЗСУ», — наголосив Тетерук.

Перший заступник керівника фракції «Народний фронт» також зазначив, що планування операцій, взаємодія, забезпечення військ зараз «підіймаються на належний рівень, щоби в день, коли він настане, ми були абсолютно готові стати повноцінними членами НАТО».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua