Андрій Тетерук: Парламент має ухвалити законопроект щодо розширення співробітництва з НАТО (відео)
середа, 7 червня 2017, 14:14

Верховна Рада має розглянути у четвер, 8 червня, законопроект №6470 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)", який дозволить розширити та поглибити співробітництво України з НАТО.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт", народний депутат Андрій Тетерук, виступаючи з парламентської трибуни.

"Нашою наполегливою роботою в парламенті ми будуємо нову Україну, яка здатна себе захищати від ворога, яка, нарешті, змогла здолати наслідки економічної кризи. Нову Україну, яка, нарешті, починає відвойовувати свої позиції, проводячи певні зовнішньо-політичні позиції нашої країни. Є надзвичайно важливим фокусувати свої цілі - для того, аби ми змогли зрозуміти, куди ми прагнемо іти", - заявив Тетерук.

"Я дуже прошу і звертаюсь до Голови Верховної Ради, одним із перших питань завтра порядку денного поставити питання №6470, яким ми чітко сфокусовуємо наше право набути членства в НАТО", -- наголосив представник "Народного фронту".

Андрій Тетерук підкреслив, що акцент на набутті членства України в НАТО "дасть розуміння, що ми здатні себе захистити як країна, що скоро стане частиною європейського простору".

"Прошу усіх завтра приєднатися до голосування за законопроект №6470", - заявив народний депутат.

Як йдеться в пояснювальній записці до даного законопроекту, "агресія Російської Федерації проти України, анексія частини української території поставила перед українською державою невідкладне завдання щодо реального забезпечення національної безпеки країни. Досвід низки держав-сусідів України свідчить, що в нинішніх умовах як найефективніший інструмент забезпечення безпеки, збереження територіальної цілісності і суверенітету вони розглядають структури колективної безпеки, що функціонують на засадах прогресивних демократичних цінностей, найбільш дієвою з яких є організація Північноатлантичного договору".

"Україна має достатні політико-правові передумови для повного інституційного зближення з Північноатлантичним альянсом, серед яких і відоме рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року про однозначне  визнання майбутнього членства України в цій організації, потреба в якому є незаперечним імперативом часу. Таку позицію нині стабільно поділяє понад половина українців. Реалізація цієї життєво важливої для країни перспективи залежить, головним чином, від самої України і пов‘язана з декількома формальними кроками, одним з яких має стати законодавче закріплення курсу євроатлантичної інтеграції, скерованого на набуття членства в НАТО", - наголошується в проекті закону.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua