Андрій Тетерук: Парламент підтримає всі ініціативи Президента в питаннях національної безпеки (відео)
середа, 15 травня 2019, 14:54

Новообраному Президентові потрібна підтримка Верховної Ради в питаннях національної безпеки. Це стосується, зокрема, й звільнення українців, які перебувають в російському полоні.

Про це в кулуарах парламенту заявив журналістам перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

"Ті заручники, які зараз утримуються Російською Федерацією - цивільні, військовополонені, політв‘язні, - є жертвами терористичної поведінки Кремля. Росія повністю відповідає за утримання в полоні наших співгромадян в якості заручників. Також РФ відверто та відкрито відмовляється від обміну полонених на умовах, які пропонує українська сторона", - сказав парламентар.

Він додав, що і Верховна Рада, і Президент останніми роками робили все можливе для звільнення українських бранців, яких незаконно утримує Росія. Зокрема, це також стосується співпраці з державами-союзниками України.

"Казати, що нібито українська влада зробила недостатньо - це ігнорувати очевидні речі. Ми приймаємо закони на захист родин полонених, здійснюємо заходи з посилення тиску та санкцій проти Росії. Ми оперуємо тими інструментами, які є в народних депутатів, а Президент оперує своїми можливостями на зовнішньополітичній арені. Це чітка консолідована робота з країнами-союзниками, які підтримують нашу державу. І ми все одно бачимо, що Путін блокує процес та паразитує на переговорному процесі з метою дестабілізації ситуації в Україні", - зазначив Тетерук.

Також народний депутат повідомив, що Верховна Рада готова підтримати новообраного Президента України у питаннях, які мають на меті посилення позицій нашої держави. Це стосується і подальшої роботи зі звільнення українців з російського полону.

"Я дуже хочу, щоб новообраний Президент України Володимир Зеленський усвідомлював підступність, небезпеку та відверто ворожі наміри Путіна та не піддавався на обіцянки Кремля. Росія є ворогом та агресором, який прагне знищення України як незалежної держави. Зеленському однозначно необхідна підтримка парламенту, і ми простягаємо йому руку допомоги: всі його ініціативи, спрямовані на зміцнення нашої держави, будуть підтримані Радою в найкоротший термін", - підсумував Андрій Тетерук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua