Андрій Тетерук: Підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху дозволить значно зменшити кількість ДТП (відео)
середа, 15 листопада 2017, 13:55

Фото та відеофіксація порушень правил дорожнього руху, градація штрафів та роз’яснювальна робота з водіями дозволять покращити ситуацію на дорогах, зменшить кількість ДТП, які вбивають тисячі українських громадян.

Про це заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт", народний депутат Андрій Тетерук.

"Я був автором законодавчої ініціативи щодо посилення відповідальності тих водіїв, які сідають за кермо в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Ми бачимо, що майже на 40% ДТП за участю п’яних водіїв знизилось в порівнянні з минулим роком, але цього виявляється недостатньо, аби загальна тенденція зменшення вбивств і покалічених громадян на дорогах була меншою", - сказав Тетерук.

"У нас є проблеми, ми маємо їх вирішити на законодавчому рівні. Не йдеться про якусь цілеспрямовану роботу, аби порушити права водіїв, зменшити їх комфорт. Ідеться насамперед про те, що ми щороку на дорогах України втрачаємо велику кількість наших громадян" , - зазначив депутат.

Представник "Народного фронту" заявив про нові можливості фото і відеофіксації  порушень та введення більш жорсткої градації штрафів за умов перевищення швидкісного режиму, керування автомобілем без водійських прав.

"Якщо людина раніше могла сісти за кермо без прав і за це був штраф у 500 гривень, і це не було жодною перепоною, зараз усе це буде підвищено в рази. А головне, ми будемо проводити системну роз’яснювальну роботу щоби всі усвідомлювали, що дотримуватись ПДР потрібно, а порушувати їх - абсолютно ганебно", - резюмував Тетерук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua