Андрій Тетерук: Справа проти Володимира Омеляна – це провокація НАБУ та політичний тиск на “Народний фронт” (відео)
п’ятниця, 14 вересня 2018, 11:39

Справа, ініційована Національним антикорупційним бюро проти міністра інфраструктури Володимира Омеляна є політичною провокацією та черговою спробою політичного тиску на представника “Народного фронту”.

Про це заявив перший заступник керівника фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук в інтерв’ю журналістам під стінами Солом’янського суду, в якому розглядається справа міністра інфраструктури, представника “Народного фронту” Володимира Омеляна.

“Ми впевнені, що це чергова політична провокація від НАБУ, тому що всі справи, які вони вже розпочинали, закінчувалися нічим. І тому ми підозрюємо, що це черговий, м’яко кажучи, наїзд на членів “Народного фронту” за нашу послідовну позицію”, - заявив він.

У той же час, відповідаючи на запитання журналіста про те, що “справа проти міністра Омеляна - це окрема гра Артема Ситника (голови НАБУ) чи за ним хтось стоїть і він не є незалежним”, народний депутат зазначив, що, на жаль, другий варіант не виключений.

“Мені дуже боляче це визнавати, але ваше твердження має сенс. Ми знаємо, що більшість справ, які зараз сфокусовані від пана Ситника, вони є політично вмотивованими”, - зауважив Андрій Тетерук.

“Я особисто, під час розгляду доповіді пана Ситника в комітеті Верховної Ради, радив йому більше поважати закон, ніж чиюсь іншу думку, бути йому, насамперед, не чиїмось агентом, а бути агентом закону. Те, що зараз оголошено підозру пану Омеляну, свідчить про те, що він (Ситник, - Ред.) може бути залежним у прийнятті рішень від якоїсь іншої особи”, - наголосив політик.

Андрій Тетерук звернув увагу на те, що НАБУ не висунуло Володимиру Омеляну будь-якої підозри, яка б стосувалася його професійної діяльності на посаді міністра інфраструктури.

“Немає конфлікту інтересів, немає корупційних схем, немає анічого, що би свідчило про те, що він, перебуваючи на посаді міністра, діяв би у незаконний спосіб. Навпаки, результатами його роботи є створення Дорожнього фонду – абсолютно прозорого і такого, що наповнює бюджет ремонту доріг, - робота наших портів, залучення інвестицій від General Electric – більше мільярда! Це особиста заслуга пана Омеляна. Заведення в країну лоукостів”, - нагадав народний депутат.

“Для українців це свідчить про те, що вони можуть користуватися зручними, дешевшими, ніж було раніше, рейсами. Для українців це зручно. Не зручно для кого? Для тих, хто втрачає багатомільярдні прибутки. Звісно, що ці люди не будуть залишатися осторонь і будуть намагатися всіляким способами його дискредитувати”, - зауважив перший заступник керівника фракції “Народний фронт”.

При цьому, за словами Тетерука, його особисті звернення до НАБУ щодо відвертої корупції на мільярди коштів державного бюджету, зокрема у космічній галузі України, залишилися без уваги з боку цього антикорупційного органу.

“Я наполягаю на тому, що з 2014 року “Народний фронт” має послідовну чітку позицію захисту нашої держави та зміцнення її позицій. Це викликає як зовнішнє роздратування, так і роздратування всіх тих, хто всередині є нашими політичними опонентами”, - підсумував він.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua