Андрій Тетерук: Треба орієнтувати українських спортсменів на Європу, а не на столицю допінгу (відео)
середа, 16 січня 2019, 12:29

Приєднання України до Розширеної часткової угоди про спорт (EPAS) дозволить посилити міжурядове співробітництво у сфері фізичної культури і спорту в рамках Ради Європи, а також дозволить Україні стати активним учасником загальноєвропейських процесів у сфері фізичної культури і спорту.

Про це заявив Перший заступник голови фракції "Народний фронт", народний депутат Андрій Тетерук, коментуючи відповідний законопроект №0205 з трибуни парламенту.

"Ми вболіваємо, любимо і пишаємось нашими професійними спортсменами, які виборюють золоті, срібні або бронзові медалі на усіх міжнародних змаганнях. Світ спорту наповнений прізвищами братів Кличків, Василя Ломаченка, Еліни Світоліної та багатьох інших видатних спортсменів. Окремо ми дякуємо нашим паралімційцям, які показують увесь спортивний потенціал нашої країни", - заявив народний депутат.

Андрій Тетерук підкреслив, що прагнучи до Європи, ми маємо пам’ятати, що навіть у цьому ми "відриваємось від Росії - столиці мельдонію і безчестя використання спортсменами будь-яких речовин заради факту перемоги".

"Саме тому підписання таких угод і голосування таких законопроектів наближає нашу країну до прозорих, чесних і демократичних правил використання спорту заради перемоги духу і гідності, прагнення спортсменів показати усе, на що вони здатні", - підкреслив він.

Як ідеться у пояснювальній записці до законопроекту №0205, з метою реформування та оптимізації діяльності CDDS, 29 листопада 2006 року Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення про заснування Розширеної часткової угоди про спорт (далі – EPAS), яка, починаючи з 2007 року, стала новою платформою для міжурядового співробітництва у сфері фізичної культури і спорту в рамках Ради Європи. Наразі до EPAS приєдналися 38 країн-членів Ради Європи.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua