Андрій Тетерук: Ухвалення закону про національну безпеку - шлях України до вступу в НАТО (відео)
середа, 20 червня 2018, 12:03

Верховна Рада повинна якнайшвидше ухвалити закон про національну безпеку і вже зараз вимагати надати Україні чіткий план дій щодо вступу в НАТО.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань національної безпеки та оброни Андрій Тетерук в інтерв’ю журналістам.

Він зазначив, що закон про національну безпеку покликаний суттєво посилити безпековий сектор України та підготувати нашу країну до вступу в НАТО. Саме тому Російська Федерація “докладає дуже багато зусиль для того, щоб спотворити сприйняття цього законопроекту і щоб люди вважали його хибним”.

Тетерук нагадав, що подібна ситуація була тоді, коли Верховна Рада розглядала та приймала закон про деокупацію Донбасу.

“Така сама ситуація із законом про національну безпеку. “Народний фронт” прийняв рішення його підтримати. Більше того, ми будемо боротися, щоб більшість депутатів віддали голоси за цей законопроект. Надзвичайно є важливим, щоб такі законопроекти ми приймали більшістю сесійної зали”, - наголосив Андрій Тетерук.

Крім того, перший заступник керівника фракції "Народний фронт" нагадав, що вже у липні цього року відбудеться черговий саміт НАТО, тому важливо встигнути ухвалити цей закон до саміту і їхати туди з прийнятим документом, який, власне, і готує український сектор безпеки до повної співпраці та інтеграції з блоком НАТО.

На думку політика, Україна вже зараз має вимагати надати нашій країні чіткий план дій щодо вступу в НАТО і поступово його виконувати, як це успішно було з безвізовим режимом.

“Я переконаний, що ми вже у більшості випадків робимо все можливе від нас залежне, щоб відповідати стандартам НАТО”, - заявив він.

Так, Андрій Тетерук, навів приклад, що однією з обов’язкових умов для країн-членів НАТО є фінансування сектору безпеки не менше 2% ВВП, тоді як Україна витрачає на ці потреби понад 5% ВВП.

“Це дозволяє нам у найкоротші терміни зробити все можливе для того, щоб наші Збройні Сили отримували належну зарплатню, належне екіпірування та все, щоб їм необхідно для виконання бойових завдань. Те саме стосується системи управління. Цим законопроектом ми повністю адаптуємо сектор безпеки з блоком НАТО для того, щоб посилити безпеку нашої держави”, - заявив народний депутат.

“Ми розуміємо всі загрози, які зараз існують перед нашою державою. Ми розуміємо, що Росія буде продовжувати свою агресію, і тому нам потрібно не тільки робити усе можливе від нас залежне, але й максимально бути інтегрованими з нашими західними партнерами, які, до речі, схвалюють ту версію закону, яку ми сьогодні починаємо розглядати”, - резюмував Андрій Тетерук.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua