Андрій Тетерук: Відставка Полторака з посади міністра оборони без призначення нового очільника відомства загрожує безпеці України (відео)
четвер, 6 червня 2019, 13:41

Розглянувши проект постанови про звільнення Степана Полторака з посади міністра оборони України, Комітет Верховної ради з питань національної безпеки і оборони рекомендує народним депутатам не підтримувати цей документ, доки Президент не подасть кандидатуру нового очільника міністерства.

Про це з парламентської трибуни заявив член профільного комітету, Перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

"Відповідно до доручення Комітет з питань національної безпеки і оборони на засіданні 5 червня розглянув проект постанови Верховної Ради про звільнення Степана Полторака з посади міністра оборони, поданий Президентом України. Під час обговорення цього питання члени комітету зауважили, що внесення такого подання є конституційним правом Глави держави", - заявив народний депутат.

Також парламентар повідомив позицію профільного комітету, закликавши колег у сесійній залі не підтримувати проект постанови про відставку Полторака.

"На сьогодні Президент України досі не озвучив кандидатуру нового очільника оборонного відомства, який замінить Полторака. Така невизначеність та розрив між звільненням діючого та призначенням нового міністра оборони в умовах протидії збройній агресії Російської Федерації проти України може мати негативні наслідки. З огляду на зазначене, народні депутати з Комітету нацбезпеки і оборони закликають сесійну залу не підтримувати цей проект постанови", - підсумував Тетерук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua