Андрій Тетерук: Закон про реінтеграцію і бюджет - пріоритети парламенту поточного пленарного тижня (відео)
понеділок, 4 грудня 2017, 12:08

"Народний фронт" вимагає якнайшвидшого ухвалення закону № 7163 про відновлення територіальної цілісності та ухвалення Державного бюджету-2018 у другому читанні.

Про це під час засідання Погоджувальної ради заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

"Цього тижня буде уже 2 місяці відколи цей законопроект було прийнято в 1 читанні. 17 листопада Комітет з питань оборони й нацбезпеки рекомендував ухвалити цей законопроект в другому читанні, врахувавши понад 240 правок із 670", - заявив представник фракції "Народний фронт".

"Ми вимагаємо внести законопроект в сесійну залу для остаточного ухвалення. Позиція "Народного фронту" послідовна і зрозуміла: Росію треба визнати агресором, закріпити за Кримом і Донбасом статус тимчасово окупованих територій. Росія повинна понести повну відповідальність за свої злочини на українських територіях. Така позиція України цілком обґрунтована міжнародним правом", - підкреслив Тетерук.

Перший заступник голови фракції "Народний фронт" також наголосив, що бюджет на наступний рік має бути винесений на голосування 7 грудня.

"Для "Народного фронту" важливо, щоб у бюджеті-2018 року були збережені ключові програми соціального захисту, які були започатковані урядом Яценюка: програми житлових субсидій та "теплих кредитів", - зауважив народний депутат.

Окрім того, Тетерук наголосив на важливості збільшення фінансування оборонного сектору.

"Народний фронт" наполягає, щоб бюджетний норматив у 5% ВВП на оборону був профінансований із загального фонду бюджету-2018. Українське військо треба якнайшвидше переозброїти сучасними ракетними і безпілотними системами. Необхідно постійно підвищувати зарплати військовим. Ми маємо зробити військову кар’єру престижною для більшості українців", - підкреслив він.

Фракція "Народний фронт" також наголошує на необхідності ухвалення законопроектів про соціальні гарантії для українських військових: це № 5027 (Проект Закону про внесення зміни до статті 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей"), № 6109 (законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях) та № 6689 (щодо удосконалення окремих питань виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності іноземців або осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua