Антиросійська політика Яценюка й надалі ослаблює агресора, - Логвинський
вівторок, 19 квітня 2016, 16:52

Реформи і санкції, запроваджені Урядом Арсенія Яценюка, погіршують загальне соціально-економічне становище в Росії, тому їх слід продовжувати й розширювати для тиску на агресора.

Про це заявив народний депутат від "Народного фронту" Георгій Логвинський, коментуючи дані про те, що реальні доходи росіян зменшуються, а частка витрат на харчі в сімейних бюджетах та обороті роздрібної торгівлі зростає.

На думку Логвинського, ці негативні для Росії тренди пов’язані з економічним ефектом від рішень Уряду Яценюка щодо енергетики, статусу окупованих територій та авіапростору.

"Важливим суб’єктивним чинником цих економічних проблем Росії є ініціативи Яценюка. По-перше, попередній Уряд різко скоротив газову залежність від РФ та збив ціну "Газпрому" вдвічі. 2015 року імпорт газу знизився на 15% (в тому числі - у 2,4 рази з Росії). Цієї зими ми взагалі не купили жодного кубометру газу у Росії. За контрактами Тимошенко, Україна до 2014 року купувала газ по 458 доларів за тисячу кубів. Діюча ціна, за якою ми все одно поки не купуємо, 180 доларів. Результат: збитки "Газпрому" склали більше 6 мільярдів доларів. Це лише прямі збитки, а є ще й опосередковані, довгострокові. Інвестори й кредитори розчаровуються в "Газпромі", бо він втрачає Україну як величезний великомаржинальний ринок. Ті втрати Росії ще рахувати й рахувати, але вони будуть величезні - "Газпром" є найбільшим платником податків у РФ", - сказав він.

"По-друге, постанова Кабміну Яценюка про заборону торгівлі з окупованими територіями істотно збільшила витрати Росії на утримання Криму й непідконтрольної території Донбасу. За підрахунками незалежних російських експертів, середньорічні витрати Кремля на Крим вже сягнули 200 мільярдів рублів (близько 3 мільярдів доларів). Зараз Москва скасовує свої позаторішні обіцянки інвестувати в півострів 658 мільярдів рублів. Утримання населення й інфраструктури окупованого Донбасу, - в напівголодному стані, - оціночно вже коштує росіянам 77 мільярдів рублів на рік. Тепер уявіть, скільки б зекономила путінська імперія, якби Яценюк не припинив бізнес з окупантами!", - наголосив Георгій Логвинський.

"По-третє, Кабмін Яценюка закрив повітряний простір для російських авіакомпаній. Тут, як із "Газпромом", прямі збитки не вражають в масштабах Росії (600 мільйонів рублів за час дії заборони), але вони боляче б’ють по довгострокових перспективах економіки. Північно-східні регіони РФ критично залежать від авіаперевезень - а це саме ті регіони, де видобуваються нафта й газ", - сказав він.

Запроваджені Яценюком антиросійські ініціативи мають бути продовжені й розширені урядом Володимира Гройсмана, вважає народний депутат.

"Військова агресія Росії на Донбасі постійно наростає, майже щодня убиті й поранені. Кремль утримує в заручниках більше 140 українців. В окупованому Криму російські репресії не лише інтенсифікуються, а й стають офіційними. Путінські карателі фактично заборонили Меджліс кримськотатарського народу й погрожують ув’язнювати "за екстремізм" кожного, хто висловлюється проти окупації півострова. Тож ми наполягаємо, щоби новий Кабмін Гройсмана зберігав і розширював здобутки Яценюка в економічній війні проти російського агресора. Це один з пріоритетів для "Народного фронту", - резюмував Георгій Логвинський.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua