Антон Геращенко: МВС зафіксувало низку випадків контрабанди з території Криму і неіснуючих шахт Донбасу (відео)
п’ятниця, 29 травня 2015, 13:24

Із окупованого Криму продовжуються поставки контрабандного пального на територію України під прикриттям людей, які мали боротися з цим явищем.

Про це сьогодні на прес-конференції в інформаційному агентстві УНІАН заявив член фракції «Народний фронт», радник міністра МВС Антон Геращенко.

«В порту Ізмаїла співробітники СБУ затримали танкер «Adriatik Mariner», який завантажив 5,8 тис. т дизельного палива у Феодосії. Зайшовши туди без дозволу української сторони, він мав намір розвантажити це паливо на підконтрольній Україні території, не сплачуючи митні платежі, розмір яких склав би 23 млн грн. Чесні співробітники СБУ затримали цей танкер, але відразу почалися дзвінки з високих кабінетів Києва», – повідомив Геращенко.

За його словами, він уже звернуся з депутатським запитом до Генерального прокурора і голови СБУ з вимогою дати чітку відповідь: навіщо і чому вимагають відпустити це судно.

Антон Геращенко також розповів, що подібних випадків заходу кораблів із контрабандними вантажами зафіксовано сотні, і список цих кораблів він має намір передати очільнику СБУ із запитанням, чому порушується прикордонний режим України і за це ніхто не несе відповідальності.

Крім того, народний депутат повідомив про факт постачання вугілля з окупованого Донбасу на територію України із фіктивних шахт.

«Одним із найбільших вантажопостачальників є така собі шахта імені Кисельова, яка знаходиться в районі м. Торез. Ця шахта отримала дозвіл на експорт вугілля з території зони АТО і за останні півроку поставила більше 300 000 тон вугілля в Україні. Але найцікавіше, що цієї шахти не існує, вона була закрита більше 10 років тому, є всі необхідні документи, які це підтверджують», - повідомив Геращенко.

Як зазначив народний депутат, він неодноразово звертався із депутатськими запитами до СБУ про те, що група осіб, наближених до сім’ї Януковича, із документами фіктивного підприємства займається поставками вугілля на територію України, а також продовжує корумпувати чиновників із СБУ.

«Такі факти я буду відслідковувати постійно, доведу їх до суду і буду інформувати суспільство про ситуацію із шахтою імені Кисельова і танкером «Adriatik Mariner», - заявив Антон Геращенко.

«Якщо ми реально заблокуємо контрабанду, то Україна швидко процвітатиме», - резюмував представник «Народного фронту».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua