Антон Геращенко: Корумповані судді, прокурори і чиновники не повинні виходити під заставу (відео)
четвер, 9 липня 2015, 12:26

Необхідно скасувати можливість виходу під заставу для корумпованих чиновників, суддів і прокурорів.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Антон Геращенко у середу в ефірі каналу «112 Україна».

Він зазначив, що ще у квітні зареєстрував законопроект №2330, яким скасовується можливість застави для високопоставлених корупціонерів.

«Цим законопроектом передбачена відсутність можливості вийти під заставу для тих, хто взяв хабар в особливо великому розмірі; хто займає особливо важливе становище (депутати, прокурори, міліціонери, працівники СБУ, чиновники високого рангу)», - сказав народний депутат.

«Звісно, ми не маємо не давати можливість вийти під заставу начальнику ЖЕКу, який взяв 200 гривень, але коли у нас прокурори беруть хабар півмільйона доларів, чи учора у нас представники СБУ піймали двох своїх на хабарі у 170 тисяч доларів, ми не маємо права випускати їх під заставу», - наголосив Антон Геращенко.

На його думку, потрібно зробити так, щоб прокурор чи інший пійманий на хабарі знав, що іншого виходу, як перебувати у СІЗО до суду, у нього не буде.

«У нормальній країні, коли людина виходить під заставу, вона не має права наближатися до потерпілого – інакше її закриють у тюрму. У нас же після виходу на волю злочинці починають активно домовлятися», - сказав Геращенко.

Він навів приклад нещодавньої справи прокурора Обухівського району Київської області Юрія Дикого, якого затримали за отримання хабара від місцевого підприємця.

«Півроку пройшло, іде шалений тиск на потерпілу у цій справі особу, його намагались підкупити, погрожували йому, але людина зайняла принципову позицію, оскільки хоче, щоб його кривдники отримали по заслузі», - наголосив народний депутат.

Антон Геращенко також повідомив, що найближчим часом звернеться до Ради коаліції та Президента, аби Парламент міг прийняти законопроект №2330 та унеможливити таким чином уникнення покарання для корупціонерів.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua