Антон Геращенко: Закон про Національну поліцію дозволить захищати громадян незалежно від прізвища міністра (відео)
четвер, 21 травня 2015, 00:52

Ухвалення Парламентом урядового закону «Про Національну поліцію» (№2822) дозволить запустити процес реформування правоохоронних органів та сприятиме захисту громадян незалежно від прізвища міністра МВС.

Про це з парламентської трибуни заявив член фракції «Народний фронт» Антон Геращенко.

«Пакет пропонованих Урядом законів - це величезний крок уперед. До цього часу у нас діяло радянське законодавство, ухвалене в 1991 році», - сказав він.

За словами народного депутата, Міністерством внутрішніх справ була пророблена величезна робота, спрямована на те, аби українські правоохоронні органи стали по-справжньому європейськими.

«Ці закони ухвалюються для збереження правопорядку в нашій країні, для того, щоб система працювала на захист кожного громадянина незалежно від того, хто очолюватиме Міністерство внутрішніх справ», - підкреслив він.

Як зазначив Антон Геращенко, закон про Національну поліцію, на відміну від радянського закону «Про міліцію», детально роз’яснює всі процедурні моменти: «Лише розділ щодо можливості застосування сили та зброї займає 4-5 сторінок, детально роз’яснюючи всі права та можливості».

«Цей закон ліквідує величезну кількість дрібних конфліктів, які виникають між громадянами та працівниками міліції через те, що багато моментів було прописано у наказах, які не були відомі широкому загалу», - резюмував народний депутат.

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua