Антон Геращенко: Григоришин – плоть і кров олігархічної системи
четвер, 1 жовтня 2015, 18:06

Бажання російського олігарха Костянтина Григоришина допомогти українській владі в боротьбі з олігархами не є щирим, оскільки він сам є плоттю та кров’ю тієї самої олігархічної системи, проти якої виступає у ЗМІ.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат фракції «Народний фронт» Антон Геращенко.

За його інформацією, Григоришин став настільки відвертим із журналістами через те, що Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк і глава Адміністрації президента Борис Ложкін надали Президенту Петру Порошенку документи, які беззаперечно свідчать про масштабні зловживання під час здійснення закупок державною компанією «Укренерго», яку очолює ставленик Григоришина Юрій Касич.

«Авжеж, у порівнянні зі зловживаннями в роботі інших олігархічних груп, які так нещадно критикує Костянтин Григоришин у своєму інтерв’ю, спроба завищити ціну проведення робіт з будівництва високовольтної лінії напругою 750 кВт на якісь «жалюгідні» 140 млн грн – це суцільна дрібниця», - іронізує народний депутат.

«Воно й зрозуміло, Костянтин у своєму інтерв’ю чесно сказав: бізнесу немає, війна з Росією, закриті ринки для його машинобудівних заводів, все розвалюється. Не до жиру, аби живу», - додав він.

Антон Геращенко пропонує російському олігарху дійсно допомогти українському народу в боротьбі з олігархатом – почати з себе.

«Відкликати всіх своїх менеджерів з НЕК «Укренерго» та Міністерства енергетики, котрих він згадував у своєму інтерв’ю, та тих менеджерів, яких він не згадував», - наголосив Антон Геращенко.

Він також повідомив, що звернувся до міністра внутрішніх справ із депутатським запитом з проханням дати правову оцінку діям топ-менеджерів «Укренерго», яких рекомендував Григоришин, щодо завищення закупівельних цін на суму більше 140 мільйонів гривень.

«Це, я так розумію, палата чи бонус за ефективний антикризовий менеджмент команди Костянтина Григоришина?», - додав він.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua