Антон Геращенко: Московський патріархат несе частку відповідальності за війну на Сході (відео)
четвер, 18 травня 2017, 12:27

Московський патріархат та його спонсори серед українських олігархів є інструментом впливу Росії на свідомість українських громадян. Тому усі розмови про утиски свободи вірувань, посягань на свободу совісті та віросповідання є перебільшеними.

Про це заявив народний депутат фракції “Народний фронт” Антон Геращенко, коментуючи мітинг представників Московського патріархату на чолі з депутатом “Опозиційного блоку” Вадимом Новинським під парламентом.

“Московський патріархат керує призначеннями священників і надає ідеологічні барви для установки акцентів під час проповіді. А той, хто володіє душами і розумами людей -  впливає на ситуацію”, - сказав народний депутат.

“Давайте подивимось зараз у вікно, чи є там українські прапори. Якщо вони (мітингуючі - ред) так виступають за Україну, то вони мали б хоч один стяг підняти. На мою думку, це помилка тих людей, які привели людей на цей мітинг, бо це ще раз підтверджує, що церква Московського патріархату думає не про майбутнє українського народу, а про те, як виконувати завдання з Москви і це дуже прикро”, - сказав Геращенко.

Народний депутат підкреслив, що за Конституцією, церква в Україні відділена від держави, але держава не може спокійно дивитися, коли в церквах іде відверта антиукраїнська пропаганда.

Антон Геращенко звернув увагу, що сьогоднішнім мітингом Московського патріархату під Радою “керує депутат “Опозиційного блоку” Вадим Новинський, який платить і замовляє месу”.

“Пан Новинський відверто каже, що підтримує фінансово церкву. Новинський до 2013 року був взагалі громадянином Росії. До нього основним донором був такий собі громадянин Нусенкіс, бізнесмен і мультимільйонер. Де він зараз знаходиться і мешкає? Я можу підказати - в Москві. Він років шість виконував обов'язки по фінансуванню церкви, бо йому так казали, потім він втомився і зараз ці обов'язки виконує Новинський”, - пояснив представник “Народного фронту”.

За його словами, аби українські спецслужби та бізнесмени фінансували українську православну церкву в Росії, то усе це одразу б прикрили.

“На жаль, зараз Московський патріархат є інструментом впливу на нас державою-агресором, яка вбила 10000 громадян, це велика загальна цифра, за якою стоїть особиста історія. І Московський патріархат несе свою відповідальність за це”, - зазначив депутат.

“Зайдіть до бази даних “Миротворець”, скільки там є служителів Московського патріархату? Їх там кілька сотень! Тих людей, які з автоматами позували на фоні наших вбитих вояків, які робили проповіді, щоб відокремити частину України і приєднати її до Росії. Усі  ці люди порушили законодавство і є злочинцями”, - резюмував Геращенко.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua