Антон Геращенко: Не дозволимо, щоб захисників України бив якийсь покидьок (відео)
середа, 15 березня 2017, 14:26

Дії співробітників поліції, котрі намагалися перевірити вміст вантажу, який народний депутат Володимир Парасюк та його прибічники хотіли провезти до зони АТО, були законними і адекватними.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко в інтерв’ю журналістам.

"Наразі національна безпека України є під загрозою, тому що крім держави-агресора, яка захоплює територію України – Крим і Донбас – у нас діють інші сили, які я називаю "п’ятою колоною", які провокують бійки, які вчора спровокували зіткнення з представниками поліції, які виконували законні вимоги: намагалися перевірити вантажі, що везлися колоною на чолі з депутатом Парасюком", - сказав народний депутат.

За його словами, на сьогодні діють правила, згідно з якими до зони АТО не можна провозити ні боєприпаси, ні зброю.

"Але народний депутат Парасюк всупереч вимогам законодавства, вихваляючись своєю безкарністю, не дав цього зробити (перевірити вміст вантажу, - Ред.) та особисто бив співробітників поліції", - наголосив Антон Геращенко.

"Я не дозволю – як народний депутат – і фракція "Народний фронт", і наші партнери по коаліції, щоб співробітників поліції, які прийшли добровольцями, які проливали свою кров, могли загинути в бою і отримали тяжкі поранення, щоб їх бив якийсь покидьок", - обурився народний депутат.

На думку представника фракції "Народний фронт", ситуацію з Парасюком має розглянути Генеральний прокурор та, можливо, "зробити подання щодо зняття з нього депутатської недоторканності у зв’язку з побиттям ним співробітників поліції, ветеранів АТО".

Разом з тим Антон Геращенко переконаний, що сьогодні народні депутати вчинили цілком правильно, надавши можливість учасникам цих подій – поліцейським та нацгвардійцям – виступити у парламенті зі звітом.

"Я дякую їм, що вони ціною свого здоров’я, ціною своїх нервів вчора вистояли. Але ми повинні були надати можливість, щоб їх почув народ України. І народ їх почув!", - підкреслив він.

Парламентар також нагадав, що сьогодні Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення залізничними і автомобільними шляхами, окрім гуманітарних, для того, щоб "показати серйозність українських намірів щодо блокування відносин з Російською Федерацією".

"Я вважаю це позитивним кроком для того, щоб ми продемонстрували усьому світу, що ми міцна держава, яка буде захищати свої інтереси. Це є відповідь України на агресивні дії Російської Федерації", - заявив він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua