Антон Геращенко: Посилення відповідальності за ігнорування ременя безпеки врятує життя громадян на дорозі (відео)
середа, 20 червня 2018, 13:08

У Верховній Раді найближчим часом розглядатимуть новий законопроект, що передбачає збільшення покарання за ігнорування ременя безпеки в автомобілі до 850 гривень.

Відповідний законопроект  №8492 підготували 25 народних депутатів, серед яких є представники «Народного фронту» - Вікторія Сюмар, Антон Геращенко та Леонід Ємець.

«Загальновідома статистика, що ті громадяни, які не користуються пасками безпеки, на жаль, або гинуть, або отримують тяжкі травми при ДТП. А ті ж громадяни, які починають використовувати ремені безпеки щодня, робити це системно, то ці люди знаходяться у більшій безпеці на дорозі», - заявив співавтор законопроекту, народний депутат Антон Геращенко на брифінгу у парламенті.

«На сьогодні штраф за непристебнутий пасок безпеки становить 51 гривню, і, на жаль, чимало людей не звертає на це увагу, а від цього залежить їх життя, а також життя та здоров`я їхніх рідних та близьких», - заявив Геращенко.

«Саме тому ми закликаємо ухвалити законопроект, який, можливо, буде непопулярним серед народу, але він буде корисним для усіх. Ми пропонуємо підвищити розмір штрафу за непристебнутий пасок безпеки з 51 гривні до 850. На нашу думку, це дозволить людям пам’ятати, що це є порушенням правил дорожнього руху і піклуватися про своє життя», - підкреслив представник «Народного фронту».

Антон Геращенко зазначив, що цей закон «не ставить за мету наповнення бюджету за рахунок штрафів», як про це пишуть критики, натомість законодавча ініціатива «покликана зберегти життя та здоров`я українських громадян за кермом».

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, «необхідність прийняття законопроекту обумовлена високим рівнем смертності та травматизму на дорогах України».

«За офіційними даними Національної поліції України, щороку на дорогах України гине не менше 3,5 тисяч людей та травмуються не менше 35 тисяч. Тобто кожного дня на дорогах України гине понад 9 осіб», – йдеться у пояснювальній записці.

Зазначається, що за цими показниками аварійності та наслідками дорожньо-транспортних пригод (ДТП), Україна є одним із лідерів серед європейських країн.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua