Антон Геращенко: Потрібно з'ясувати, ким насправді керується та фінансується телеканал "Інтер" (відео)
вівторок, 6 вересня 2016, 13:29

Фракція "Народний фронт" вимагає від очільників держави вжити дієвих заходів щодо з’ясування фактів, ким насправді здійснюється керівництво та фінансування телеканалу "Інтер" та в яких стосунках перебувають його власники з росіянами.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Антон Геращенко у вівторок під час брифінгу у парламенті.

"Фракція "Народний фронт" наполегливо вимагає від керівництва країни вжити дієвих заходів щодо вивчення питання  про те, яким чином здійснюється керівництво телеканалом "Інтер", звідки береться фінансування цього телеканалу, в яких стосунках перебувають його власники з посадовими особами та керівниками з країни-агресора - Російської Федерації", - заявив він.

Стосовно факту підпалу приміщень телеканалу "Інтер" невідомими особами, представник фракції "Народний фронт" наголосив, що "такі дії є неприпустимими".

"Це - хуліганство, яке могло призвести до загибелі людей. Це є не припустимо!", - підкреслив він.

У той же час Геращенко зауважив, що в інших українських телеканалів немає таких проблем, як в "Інтера".

На його думку, це пов’язано з антиукраїнською редакційною політикою телеканалу. В якості прикладу Антон Геращенко навів той факт, що під час святкового концерту, присвяченого Дню незалежності України, який транслював телеканал "Інтер", було вирізано гасло "Слава Україні!", яким співак Олександр Пономарьов завершив виконання Державного Гімну України.

За словами народного депутата, цей факт "обурив мільйони українців".

"Мільйони українців обурені тим, що на телеканалі "Інтер" продовжують працювати громадяни Російської Федерації, зокрема Ігор Шувалов, який фактично керує інформаційною політикою від імені держави-агресора -  Російської Федерації", - наголосив парламентар.

Народний депутат також нагадав, що в історії є факти судових вироків та тюремного ув’язнення за пропаганду і розпалювання ворожнечі. 

"Треба пам’ятати, що інформаційна безпека держави не менш важлива, ніж безпека військова. І також треба пам’ятати, що слово може бути не лише гарним, воно може вбивати. І частина відповідальності за смерті тих десяти тисяч людей на сході України несуть ті люди, які не мають права називатися журналістами, а є пропагандистами, які розпалюють агресію Росії проти України", - резюмував він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua