Антон Геращенко: Спецконфіскація – ефективний інструмент боротьби з незаконним збагаченням чиновників (відео)
четвер, 8 грудня 2016, 18:07

Спецконфіскація є найбільш ефективним інструментом боротьби з корупцією в Україні, а ухвалення урядового законопроекту №5142 дозволило би спрямувати арештовані кошти Януковича на потреби оборони та соціальні видатки.

Про це заявив під час виступу з трибуни парламенту народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко.

"Коли 15 років тому колишній прем'єр-міністр України Лазаренко приїхав до США і купував там за $6 мільйонів будинок комедіанта Едді Мерфі, його було заарештовано лише за те, що він не міг пояснити, звідкіля він узяв гроші. В нашій країні до цього часу практично неможливо конфіскувати майно корупціонерів і тих негідників, тому що дуже складна процедура судочинства доводити це", - сказав Геращенко.

"Ми взяли найкращі світові методики, розроблені спеціалістами ООН та Всесвітнього банку на основі міжнародної конвенції по боротьбі з корупцією, і шляхом багатомісячних напрацювань разом із Міністерством юстиції, ГПУ, депутатами, розробили цей законопроект, який сьогодні розглядається у парламенті", - додав парламентар.

На думку Геращенка, ухвалення закону про спецконфіскацію дало б прокуратурі механізми прийти до цивільного суду і запитати, звідкіля у чиновника з'явились машини, активи і таке інше.

"Закон направлений лише на конфіскування активів, грошових коштів, золота і такого подібного. На рахунку "Ощадбанку" є близько 1,4 мільярдів доларів, арештованих грошей, які належать оточенню Януковича, які, на жаль, в кримінальному процесі дуже тяжко довести, що ці кошти належать пану Арбузову і таким іншим. Однак саме по цьому закону можемо направити ці кошти через бюджет на оборону, на посилення безпеки та соціальний захист громадян", - пояснив Геращенко.

"В Москві сидить дуже багато людей, які хочуть заморозити їх до того періоду, поки вони не повернуться і зможуть їх повернути. Якщо ми не повернемо ці кошти і колись вони будуть деарештовані, вони будуть направлені на боротьбу з Україною", - резюмував представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua