Антон Геращенко: Справа "Страни.ua" та Ігоря Гужви суто кримінальна (відео)
п’ятниця, 23 червня 2017, 11:53

Обшуки в редакції видання "Страна.ua" та затримання його головного редактора Ігоря Гужви є суто кримінальною справою щодо шантажу та вимагання хабарів в особливо великих розмірах.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, коментуючи вчорашні обшуки в приміщенні видання.

"У нас на сьогодні за фактично повної прозорості влади, коли депутати, чиновники та інші особи зобов'язані декларувати свої статки, фактично ніхто не знає, звідки фінансується сайт "Страна.ua", звідки беруться кошти для зарплат. На сьогоднішній день має бути ухвалений закон, який показує медіапрозорість засобів масової інформації, як це є в цивілізованих державах", - заявив Геращенко.

"Не може бути такого, що в США New York Times фінансується Бен Ладеном, це було би заборонено законом. А у нас можливо усе, коли існують ЗМІ, фінансовані з території держави-агресора Російської Федерації", - додав народний депутат.

Антон Геращенко пояснив, що обшуки в офісі "Страна.ua" відбулися після того, як до народного депутата фракції РПЛ прийшов посередник від видання, який повідомив про підготовку серії компрометуючих матеріалів.

"При цьому депутату сказали, що публікацію матеріалів можна попередити, якщо він заплатить певну суму. Особисто Ігор Гужва, наскільки мені відомо, не зустрічався, але був задіяний посередник. Ціль дуже проста - збагачення шляхом шантажу. Це відбувається регулярно", - пояснив народний депутат.

Далі, за словами Геращенка, Дмитро Лінько звернувся до правоохоронців, всі переговори були задокументовані за рішенням суду, а також було з'ясовано, що посередник бере гроші не для себе.

"Все інше ви знаєте. В офісі були знайдені мічені купюри, які були передані. Посередник приніс ці кошти, залишивши певну частину. Далі це кримінальна справа - вимагання. А далі справа піде до суду. Це не перша справа по Ігорю Гужві. У нього вже є справа по ухиленню сплати податків в особливо великих розмірах, про яку він намагається замовчувати. Ця справа близько року в суді - по розкраданню близько 18 мільйонів гривень несплачених податків з 2011 року, коли він працював головним редактором видання "Вести", фінансованим колишнім очільником податкової Олександром Клименком. І матеріали цієї справи свідчать, що з законом Ігор Гужва, м'яко кажучи, не дружить", - резюмував Антон Геращенко. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua