Антон Геращенко: Закон щодо деокупації Донбасу визнає Росію державою-агресором (відео)
вівторок, 24 жовтня 2017, 11:43

Основні завдання законопроекту щодо деокупації Донбасу - визнати Росію на законодавчому рівні державою-агресором, забезпечити кращу керованість територіями в зоні АТО та державну підтримку постраждалим в результаті бойових дій.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Антон Геращенко в ефірі одного з телеканалів.

Народний депутат пояснив, що згідно з перехідними положеннями цього законопроекту надаватиметься державна фінансова підтримка родинам тих громадян України, які воювали та загинули чи постраждали за незалежність нашої держави, навіть якщо вони не були у складі ЗСУ, Національної гвардії  або добровольчих батальйонів. Те ж саме стосується і працівників комунальних підприємств, які загинули під час бойових дій в зоні АТО, виконуючи, наприклад, ремонтні роботи на пошкоджених об’єктах інфраструктури.

"У Донецьку, Луганську загинули десятки енергетиків, електриків, газовиків, які виїжджали на усунення аварій, підривалися на мінах та гинули. Їхні родини також зараз ніяк не захищені. Тому це дуже справедливий закон, він несе виключно позитив для України. А ті хто, виступає проти нього, вони виступають проти громадян. Вони просто дурять наших громадян, кажучи, що він (цей законопроект) несе в собі небезпеку для нашої країни", - заявив Геращенко.

За його словами, цей законопроект, у першу чергу, визнає Росію державою-агресором, а також забезпечує кращу керованість територіями в зоні АТО, оскільки там, - в 10-15 кілометрах від лінії фронту, не може нормально функціонувати місцеве самоврядування.

"Цей закон дає можливість збройним силам застосовуватися у повній мірі у збройному конфлікті в межах правового поля та усуває масу неврахованих моментів, які були раніше", - наголосив парламентар.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua