Антикорупційна стратегія України має будуватися за зразком польської, - Арсеній Яценюк
п’ятниця, 24 квітня 2015, 05:25

Прем'єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернеться до Уряду Республіки Польща з проханням направити до України фахівців для допомоги у виконанні програми з протидії корупції та проведення експертизи українського антикорупційного законодавства. Про це Глава Уряду повідомив на брифінгу за підсумками зустрічі з Головою Центрального Антикорупційного бюро Республіки Польща Павелом Войтуніком у четвер, 23 квітня.

Глава Уряду зазначив, що Павел Войтунік прибув до Києва  на запрошення Уряду України, «щоб ми спільно розпочали розбудову комплексної антикорупційної стратегії в Україні».

Прем’єр-міністр України наголосив, що  антикорупційна стратегія в Україні має будуватися за зразком польської: «Хотів би, щоб і в Україні так само чітко і зрозуміло будували стратегію ті, хто відповідальні за боротьбу з корупцією».

На зустрічі, за словами Арсенія Яценюка, підкреслювалося, що в боротьбі з корупцією необхідна координація всієї правоохоронної системи і всіх органів державної влади. «Діяльності одного Національного антикорупційного бюро не вистачить, щоб подолати корупцію», - зазначив Глава Уряду.

Ще один обов’язковий елемент, наголосив він, -  боротьба з корупцією у вищих ешелонах влади, а також із так званою повсякденною корупцією, «з якою кожен українець стикається щодня»: «Це корупція в Державній автомобільній інспекції, на митниці, в податковій, школі й лікарні».

Арсеній Яценюк звернувся до Павела Войтуніка, аби польська сторона  допомогла Україні, в першу чергу, в питанні антикорупційного  законодавства: «У нас десятки законів, які треба проаналізувати, і Польща пройшла цей етап. Ми хотіли б, щоб Польща зробила юридичну експертизу всіх законів по боротьбі з корупцією в Україні».

Він також повідомив, що звернеться до Глави Уряду Польщі Еви Копач із тим, щоби польський Уряд направив до України фахівців для допомоги у виконанні програми з протидії корупції.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua