Арештовані кошти Януковича та його оточення планують повторно вкрасти, - Андрій Помазанов (відео)
четвер, 8 грудня 2016, 18:28

Арештовані кошти Януковича та його оточення, які Верховна Рада не може вкотре повернути до Державного бюджету, планують повторно вкрасти.

Про це заявив член Комітету ВРУ з питань правової політики та правосуддя, представник фракції «Народний фронт» Андрій Помазанов під час виступу з парламентської трибуни.

«Ми вже більше півроку не можемо ухвалити цей законопроект і забрати до Державного бюджету ті кошти, які були вкрадені Януковичем і його партією. Ми бачили, як Латвія зробила це блискавично - забрала 50 млн євро (арештованих коштів Януковича. – Ред.) і нікому нічого не пояснювала. Наша держава півроку мучиться з цим», - обурився Помазанов.

При цьому він спростував тези окремих депутатів про те, що «начебто якісь міфічні прокурори-розбійники будуть ходити і забирати майно у всіх».

«Це є неправдою! Оскільки майно буде забиратися у корупціонерів і, в першу чергу, я хочу зацитувати, що «стягнення необґрунтованих активів здійснюється виключно за рішенням суду відповідно до поданої заяви Генерального прокурора». Тому, шановні колеги, не брешіть собі і не брешіть українському народу», - наголосив  народний депутат.

Крім того, представник фракції «Народний фронт» зауважив, що позов про стягнення необґрунтованих активів може бути пред’явлений виключно до власника, якщо він є номінальним, або якщо він є підозрюваним у кримінальному провадженні.

«Тобто, виключно Генеральний прокурор повинен зібрати необхідну доказову базу про те, що це є награбовані, корумповані активи злочинця – того, про кого ми кожен день говоримо в цій залі (Януковича. – Ред.). Але ми говоримо лише на словах «боротися і боротися», але не ухвалюємо цей законопроект», - підкреслив народний депутат.

За його словами, у разі якщо цей законопроект не буде ухвалений в цілому до кінця поточного року, вже не буде шансу включити ці кошти в дохідну частину Державного бюджету і скерувати їх на фінансування армії та соціальної сфери.

«Є інформація з різних джерел, що дійсно зараз планується викупити всі активи, які ми не можемо з вами забрати до Державного бюджету, за 20 % їх вартості. Це чергова корупційна оборудка! Тому ухваленням цього законопроекту ми можемо припинити цю незаконну корупційну оборудку», - наголосив Помазанов.

Він також нагадав, що нещодавно представники фракції «Народний фронт» звернулися до НАБУ із вимогою розслідувати усі факти про політичну корупцію, озвучені паном Онищенком.

«Сьогодні ми не маємо права не ухвалити цей законопроект», - резюмував парламентар.

Як відомо, через нестачу голосів народних депутатів ухвалення проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів (№5142) було вкотре провалено.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua