Арсен Аваков: До кінця року розпочнеться реформа Державної міграційної служби та Держслужби із надзвичайних ситуацій (відео)
середа, 7 вересня 2016, 13:31

До кінця 2016 року ще у чотирьох областях України відкриються нові сервісні центри МВС, розпочнеться реформа Державної міграційної служби та Держслужби із надзвичайних ситуацій.

Про це міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков заявив в ефірі "24 Каналу".

«Влітку ми відкрили сервісний центр нового зразка у Києві. До кінця року плануємо відкрити ще у чотирьох чи п'яти областях, як будемо встигати. Сервісні центри – це дуже важливий плюс, коли люди можуть комфортно, замість старого МРЕВ, отримувати якісні послуги», – зазначив очільник МВС.

Другим етапом, за його словами, стане реформа Державної міграційної служби.

«Ми плануємо у листопаді розпочати процедури видач електронних паспортів. Діти вже отримують нові зразки, відтепер їх зможуть отримати і дорослі», – повідомив Арсен Аваков, додавши, що процес переходу триватиме 10 років.

Він також розповів, що третім напрямком стане реформа Державної служби із надзвичайних ситуацій, а саме реформа пожежно-рятувальної служби.

«Ми презентуємо її 15 вересня до Дня рятувальника. Це запит до формування бюджету країни. Ми повинні чітко розуміти, як ми будемо наступного року розвивати цю службу», – сказав міністр.

За його словами, у рамках реформи буде ліквідовано пожежну інспекцію.

«Ми хочемо, аби власник кожного маленького магазину у місті чи селі перестав хапатися за кишеню, коли до нього іде ця служба. Натомість ми запропонуємо європейський підхід оцінки ризиків пожежної небезпеки та страхування», – повідомив міністр.

Другим аспектом реформи ДСНС, за його словами, стане створення волонтерських пожежних бригад, як це діє у США та Європі.

«Ми матимемо професійну лінію рятувальників та пожежників, які є складовою державної вертикалі. Додатково будуть також функціонувати волонтерські пожежні бригади, які у критичні моменти підключатися до ситуацій», – розповів Арсен Аваков, додавши, що наразі цей механізм є незвичним для України, але успішно працює у Німеччині, Сполучених Штатах Америки та Канаді.

«Мені здається,  що це може стати одним із місць докладання зусиль наших ветеранів, які повернулися з фронту. Це для них буде додатковий заробіток та інші преференції, хоч це і волонтерство. Я думаю, що молодь та люди із досвідом прийдуть у цю службу», – сказав  міністр.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua