Арсен Аваков: Мета МВС - за 3-4 роки вирішити квартирне питання військовослужбовців Нацгвардії (фоторепортаж, відео)
середа, 30 серпня 2017, 17:39

Мета Міністерства внутрішніх справ – за три-чотири роки вирішити питання із забезпеченням житлом військовослужбовців Національної гвардії України.

Про це міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков заявив під час вручення сертифікатів на квартири військовослужбовцям Національної гвардії у Нових Петрівцях.

 

«У Нацгвардії черга на житло - п’ять тисяч військовослужбовців. У цьому році ми дамо близько 500 квартир», - повідомив міністр.

Він зазначив, що вчора на нараді в РНБО було розглянуто питання фінансування сил оборони і безпеки на наступний рік. «Безперечно, там закладені показники не лише грошового забезпечення, але і соціальної підтримки та питання забезпечення житлом. У наступному році ми маємо дати ще близько 1 000 квартир, щоб за три-чотири роки вивести чергу на нуль. Це наша стратегія і наша мета»,  наголосив Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ підкреслив, що з 76 квартир 42 отримали військовослужбовці, які приймали участь в бойових діях.

Своєю чергою Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що керівництво МВС та Нацгвардії роблять все можливе, щоб покращити умови служби та життя наших військових.

«Сьогодні Гвардія має потужну зброю, сучасну військову техніку. Але військова техніка не працює, а найякісніша зброя не влучає в ціль, коли вона знаходиться не у професійних руках. Я хочу підкреслити, що офіцер, солдат-контрактник повинен мати надійний тил, а він не можливий, коли немає затишного житла, гідного грошового забезпечення. Керівництво МВС та Нацгвардії роблять все можливе, щоб покращити умови служби та життя наших військових», сказав Олександр Турчинов.

Сьогодні житло отримали родини 76 військовослужбовців - як офіцери, так і солдати контрактної служби.

Секретар РНБО, міністр внутрішніх справ України та командувач НГУ вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної таблички генерал-майору Сергію Кульчицькому, який загинув у 2014 році під час звільнення від проросійських бойовиків міста Слов’янськ.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua