Арсен Аваков: МВС створює новий центр психологічної реабілітації бійців АТО (фото)
вівторок, 3 жовтня 2017, 09:57

Міністерство внутрішніх справ України працює над створенням нового центру психологічної допомоги для бійців АТО.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков під час зустрічі з Президентом Сенату Австралії Стівеном Перрі.

У заході також взяли участь Голова Національної поліції України Сергій Князєв та Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні Меліса О’Рурк.

«Майже за 4 роки війни на сході нашої країни бойові дії пройшло майже 300 тисяч осіб, і зараз ми маємо зробити все можливе, аби наші військові отримали необхідну психологічну поствоєнну реабілітацію. Тому наразі працюємо над створенням нового центру психологічної допомоги для бійців АТО. Ми були б вдячні австралійській стороні, аби вони могли поділитися своїм досвідом психологічної допомоги», - сказав Арсен Аваков.

Міністр розповів, що в умовах гібридної війни МВС продовжує проводити реформи та запропонував поглибити двостороннє співробітництво України та Австралії у питаннях безпеки.

«В умовах гібридної війни ми продовжуємо змінювати систему поліції. Ми співпрацюємо з іноземними колегами та Інтерполом. Разом з тим, з рядом країн нас пов’язують двосторонні стосунки, які гарантують більш тісне співробітництво і обмін інформацією. Ми пропонуємо вам заключити Меморандум про двостороннє співробітництво», - сказав Арсен Аваков.

Президент Сенату Австралії Стівен Перрі наголосив, що уряд Австралії розгляне питання про поглиблення двостороннього співробітництва у питаннях безпеки та у реабілітації військових.

«Ми обов’язково розглянемо питання поглиблення двостороннього співробітництва та підписання Меморандуму з міністром юстиції. А також обговоримо питання, що стосується поствоєнного синдрому, з нашим міністром оборони, щоб зрозуміти, що ми можемо зробити в цій сфері», - сказав Стівен Перрі.

Наприкінці зустрічі Арсен Аваков привітав Австралію з тим, що наступного року міжнародні змагання «Invictus Games»  будуть проходити в Сіднеї. Міністр внутрішніх справ запросив австралійську збірну нескорених провести спільні тренування з українською командою. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua