Арсен Аваков: На Волині почали роботу нові групи швидкого реагування патрульної поліції
середа, 3 серпня 2016, 16:44

Відсьогодні, 3 серпня, на Волині почали роботу нові групи швидкого реагування патрульної поліції.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр внітрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков.

«Волинська область - п'ята, після Київської, Львівської, Харківської та Хмельницької, де реалізується наша стратегія створення нової поліцейської системи сервісу і безпеки в сільській місцевості і для невеликих міст і селищ», - зазначив він.

Територію області, яка розділена на зони забезпечення правопорядку будуть цілодобово патрулювати 38 груп швидкого реагування. Всього до складу підрозділів реагування входять 508 співробітників.

У кожній групі - по двоє поліцейських. Автомобілі оснащені сучасними засобами зв'язку, в тому числі - планшетними ПК, за допомогою яких співробітники мають можливість оперативно отримувати інформацію з електронних баз даних НПУ і МВС. Групи будуть нести чергування в цілодобовому режимі - 4 зміни по 12 годин кожна.

Вся інформація про правопорушення на території обслуговування надходить керівнику зміни реагування патрульної поліції відділу або відділення поліції який на інтерактивній карті в онлайн режимі бачить дислокацію нарядів поліції і оперативно керує ними, направляючи на виклики.

«Крім того, патрульні поліцейські будуть виконувати частину функцій, які раніше були закріплені за дільничними інспекторами, працівниками поліції у справах дітей, а також забезпечувати безпеку дорожнього руху», - додав Арсен Аваков.

Так, патрульні будуть проводити профілактичну роботу з особами, які перебувають на адміністративному обліку, надавати допомогу населенню, здійснювати ювенальну превенції і комунікацію з територіальними громадами. Подібна універсалізація дозволить максимально наблизити поліцейський сервіс до населення і надати всю можливу допомогу в складних ситуаціях.

«Як показала практика в областях, де вже запрацювала нова система - впровадження груп реагування набагато скоротило час прибуття поліції на виклик - в містах з 15-20 хвилин до 7, а в селі - від 1-2 годин до 20 хвилин. Як наслідок - підвищилася ефективність роботи на місці події і кількість правопорушень, розкритих «по гарячих слідах», - зазначив очільник МВС.

«Разом з тим, найважливішим показником ефективності роботи поліції стало підвищення довіри населення - кількість звернень зросла на 40-50 відсотків. Люди бачили результат і вірили, що отримають допомогу!», - наголосив Арсен Аваков.

Сьогодні ж на Волині оголошено конкурсний набір на службу в поліцію. Під час конкурсу відбиратимуться кандидати на 60 вакансій: 15 слідчих і 45 дільничних офіцерів поліції. Відбір буде проходити з 2 по 31 серпня в три етапи. Перший - це тестування, потім фізична підготовка і співбесіда.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua