Арсен Аваков: Наземна агресія проти України обернеться для Росії катастрофою
понеділок, 17 грудня 2018, 16:23

У випадку наземної агресії РФ проти України воєнний стан буде продовжено. Для України це буде складний виклик, а для Росії – катастрофа.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України, представник партії "Народний фронт" Арсен Аваков під час відвідування Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби.

"Ми знаходимося в ситуації воєнного стану, в очікуванні, чи будуть продовжуватися агресивні дії з боку Росії. Для нас дуже важливо бути готовими до будь-яких агресивних дій, які можуть бути з боку противника. Якщо противник здійснить наземну агресію по відношенню до України - воєнний стан буде продовжено, ми будемо мобілізовувати всі сили. Для України це буде дуже складний виклик, але для путінської Росії це буде катастрофа. Ми готові до таких викликів в повному обсязі", - сказав Арсен Аваков.

У той же час очільник МВС висловив сподівання, що наземної агресії проти України з боку Росії не відбудеться: "Я дуже сподіваюся, що цього не станеться, військовий стан завершиться до нового року і зусиллями дипломатів ми повернемо окуповані території".

Арсен Аваков підкреслив, що останні п’ять років і прикордонники, і Нацгвардія, і поліція, і ДСНС знаходяться у напруженні, але в першу чергу в напруженні прикордонники.

"У нас не стандартна, гібридна ситуація. Ми мусимо розвивати прикордонні підрозділи, які знаходяться по суті в середні країни поряд з окупованими територіями. Функція пропуску наших громадян через лінію розмежування не проста - тут багато і оперативної роботи, і додаткових функцій. І МВС має забезпечувати компетентну роботу кожного з вас", - зазначив міністр.

За словами Арсена Авакова, вже з 1 січня 2019 року в середньому на 30% буде збільшена заробітна плата прикордонників. А Донецько-Луганське регіональне управління ДПСУ для специфічного контролю над прикордонню ситуацією отримує вертольоти Airbus, які вже зовсім скоро почнуть надходити в Україну.

До складу Донецько-Луганського регіонального управління, що функціонує вже більше року, входять Лисичанський, Краматорський та Донецький прикордонні загони. Вони виконують завдання по стримуванню та відсічі збройної агресії з боку російсько-окупаційних військ вздовж смуги безпеки протяжністю більш як 400 км по лінії розмежування, охороняють 88 км державного кордону на узбережжі Азовського моря та контролюють надводну обстановку в акваторії Азова.

Арсен Аваков та Голова ДПСУ Петро Цигикал вшанували хвилиною мовчання пам’ять побратимів, що поклали своє життя у боротьбі з ворогом та стримали агресора.

Відзначаючи особливості бойового призначення, історії та заслуг, сформованих рік тому в районі ведення бойових дій на сході країни прикордонних військових частин, міністр вручив відомчі заохочувальні відзнаки особовому складу.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua