Арсен Аваков: Парламентсько-президентська республіка - це гарантія захисту України від тоталітаризму (відео)
субота, 11 листопада 2017, 14:23

Парламентсько-президентська республіка має стати гарантією захисту України від тоталітарної моделі управління та гарантію внутрішнього балансу влади.

Про це заявив представник політичної партії "Народний фронт", міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час з’їзду партії, що відбувається сьогодні у Києві.

“Я хотів би бачити парламентську республіку як гарантію захисту від тоталітарного майбутнього країни і як гарантію внутрішнього балансу влади. Мені подобається парламентсько-президентська республіка, в якій немає дуалізму влади, в якій кожен відповідає за те, що має робити – і це працює”, - заявив він.

Він наголосив, що сьогодні, “як би не було важко, не слід оглядатися на прізвища, а  слід говорити про принципи”.

“Тому що лише принципи побудують велику сильну країну. Сильна країна, за яку ми заплатили життями та зусиллями, забезпечить повагу до нас усіх інших”, - наголосив Арсен Аваков.

Міністр також нагадав, що під час впровадження реформ та жорстких рішень, які були вкрай необхідні для держави у перші роки війни, практично кожен з представників "Народного фронту" як у Верховній Раді, так і в Уряді “отримав свій удар за це”.

“Кожен з нас отримав удари, але кожен з нас робив свою роботу. І ми не сиділи в студіях у найвизначніші моменти, ми були на фронті, ми були на передовій, ми билися за загальний баланс, за те, щоб держава не розвалилася. Ми забезпечили демократичні інституції, ми проводили вибори, ми додавали кошти у державну скарбницю, і в цей час нас били. Били як чужі, так і свої. І треба про це дуже чітко сказати”, - наголосив він.

Як зазначив Арсен Аваков, у той час у команди "Народного фронту" був вибір між сталою державністю та важкою політичною кризою.

“Разом з вами ми ухвалили рішення, що ще одну політичну кризу в умовах відкритих військових дій, в умовах міжнародної невизначеності – це неприпустимо. І ми заплатили особистими амбіціями, заплатили власним рейтингом”, - заявив він.

“Те, що наша країна витримала величезний тиск російського агресора, витримала гігантські внутрішні виклики і зараз розвивається – говорить про реформи, про які ми раніше і не чули: електронне врядування, реформ освіти. Це все вартує багато”, - додав Аваков.

Крім того, міністр нагадав, що внаслідок реформування Національної поліції, Національної гвардії, МНС, Прикордонної служби - ці державні інституції отримали такі рейтинги, яких ніколи досі не мали.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua