Арсен Аваков: Правоохоронці сьогодні – не чиясь приватна армія, вони працюють задля безпеки громадян (відео)
вівторок, 21 лютого 2017, 15:36

Міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков запевнив, що правоохоронні органи об'єктивно оцінюють ситуацію під час проведення масових заходів і здійснюють адекватні заходи безпеки.

Про це він сказав, коментуючи незадоволення з приводу встановлення рамок і інших нібито надмірних заходів безпеки у центрі столиці.

«Мені теж це не подобається і здається, що це псує зовнішній вигляд. Однак такими заходами ми намагаємося захистити людей від небезпеки. І я вважаю, що ми робимо правильно», - зазначив очільник МВС.

Як підкреслив Арсен Аваков, вилучені у громадян під час вчорашніх заходів в столиці ручна граната, два саморобні вибухові пристрої, саморобний пістолет і холодна зброя – вагомі аргументи, які цілком виправдовують посилені заходи безпеки.

За його словами, правоохоронці щодня відстежують ситуацію і готуються до забезпечення захисту громадян під час запланованих масових мітингів біля Верховної Ради і Маршу правих.

«Ми до цього готові. Вже обговорили з організаторами питання безпеки. Будемо її забезпечувати. Але і на організаторів покладаємо відповідальність», – підкреслив міністр внутрішніх справ.

Окремо Арсен Аваков відреагував на побоювання щодо ймовірності перевищення повноважень правоохоронцями: «Немає підстав хвилюватися, що ми втратимо над собою контроль. У нас в країні більше немає «внутрішніх військ Януковича» і «міліції Захарченка». У нас все гаразд з усвідомленням і з оцінкою ситуації. У поліції і гвардії зовсім інші люди на місцях. І я пропоную кожному це зрозуміти».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua