Арсен Аваков презентував послам країн G7 Стратегію деокупації Донбасу
п’ятниця, 6 липня 2018, 17:08

Міністр внутрішніх справ України, представник партії "Народний фронт" провів зустріч з послами та дипломатами країн "Великої сімки" (G7), під час якої сторони обговорили Стратегію деокупації Донбасу, розроблену МВС України.

"Стратегія деокупації Донбасу "Механізм малих кроків" - це інструмент взаємодії всіх служб: Держприкордонслужби, ДСНС, Нацгвардії та Нацполіції. Як діяти, коли ми будемо повертати під контроль свої території, як надавати нашим громадянам весь сервіс та забезпечувати права. План передбачає залучення лише двох тисяч миротворців, які будуть моніторити кордон та брати участь в окремих поліцейських місіях", - сказав Арсен Аваков.

Міністр наголосив, що Стратегія стосується не лише повернення територій під контроль України, але й проведення активної контрпропаганди та боротьбу за прихильність людей.

"Ми пропонуємо механізм "малих кроків", коли Україна першочергово демонструє якість життя та повагу до людини на вже звільнених територіях. Це механізм контрпропаганди, який також повинен працювати, це боротьба за розум тих людей, яких задурила російська пропаганда. Реалізація такого плану можлива лише за підтримки міжнародних партнерів та бажання самої України, а Росія-агресор повинна прийняти ці правила", - переконаний Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ заявив, що після деокупації Донбасу необхідно буде внести зміни до законів України.

"Ми не повинні забувати, що після повернення Донбасу на тих територіях буде багато агентів "руського міра" та колаборантів. Вони будуть робити все, аби дестабілізувати ситуацію. Тому ми повинні бути до цього готовими", - заявив Арсен Аваков.

"Необхідно прийняти законопроект, в рамках якого ніяка амністія не торкнеться людей, на руках яких кров мирних жителів або тих, хто воював проти українських військових, вбивав, розстрілював. Ніяка амністія не може торкнутися тих, хто брав участь у кримінальних злочинах проти мирних громадян і військових", - додав він.

Міністр зазначив, що в українському суспільстві має пройти дискусія відносно того, хто має право на амністію.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua