Арсен Аваков пропонує повернути кримінальну відповідальність за контрабанду
середа, 20 червня 2018, 14:14

Міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков закликав Уряд внести на розгляд Верховної Ради законопроект щодо повернення кримінальної відповідальності за контрабанду товарів.

Про це він повідомив сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів.

Арсен Аваков зазначив, що відповідна стаття про контрабанду товарів була декриміналізована за часів Януковича.

«Зараз ми чи не єдина країна в Європі, де контрабанда декриміналізована. Цьому потрібно покласти край. Я думаю, що ми повинні подати до Ради законопроект і знову визнати контрабанду кримінальним злочином», - додав очільник МВС.

За його словами, за результатами детального аналізу МВС України, пропонується єдиний механізм комплексних заходів із залученням фахівців Департаменту захисту економіки НПУ, Державної фіскальної служби, Генеральної прокуратури та СБУ для протидії контрабанді.

«Вже завтра ми плануємо почати «тиск» на контрабандне середовище, аби залучити додаткові кошти у Державний бюджет. Державний бюджет України у нас 991 млрд. гривень. План надходжень від митниці – 343 млрд., а ми розраховуємо, що за рахунок припинення контрабандних схем до бюджету надійде від 70 – 100 млрд. гривень, тобто це приблизно 4 млрд. доларів. У нас зараз іде боротьба за запозичення 1,9 млрд. доларів від МВФ», - повідомив міністр.

Він підкреслив, що позиція МВС буде дуже жорсткою, кого б це не стосувалося.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua