Арсен Аваков: Стартує реформа сервісних центрів МВС (відео)
четвер, 30 червня 2016, 14:56

Міністр внутрішніх справ України, представник партії "Народний фронт" Арсен Аваков презентував реформу сервісних центрів МВС, які надаватимуть платні та безоплатні послуги, віднесені до компетенції відомства.

Пріоритетом реформи є спрощення адміністративних послуг та їх децентралізація, якісні кадри та сервіс, клієнтоорієнтованість, а також впровадження сучасних технологій. Це дасть змогу мінімізувати корупційні ризики та викорінити посередництво. А клієнт зможе отримати необхідні послуги за простим та зрозумілим алгоритмом або ж скористатися допомогою компетентного консультанта.

За словами Арсена Авакова, "генеральне прибирання" в цьому напрямку триває вже півроку. За цей час були ліквідовані пострадянські корумповані МРЕВ (Міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ), проведено детальний внутрішній аудит та розроблено нову стратегію розвитку сервісних центрів.

"Коли кожен громадянин, звернувшись за послугою, отримає якісний сервіс, зекономить власний час та бюджет, - це означатиме, що ми на правильному шляху і реформа вже діє",  – зазначив Арсен Аваков.

Серед основних функцій та послуг сервісних центрів – видача водійських посвідчень, реєстрація та перереєстрація транспортних засобів, видача та зберігання номерних знаків, а також оформлення дозволу на перевезення небезпечних вантажів. Крім цього, на базі сервісного центру можна буде скласти іспит на водійське посвідчення та отримати довідку про несудимість.

"Перший оновлений сервісний центр почне роботу в липні у Києві. Далі – по інших крупних містах – Харків, Дніпро, Одеса. Далі - інші міста країни, так як ми це робили з патрульною поліцією. Ми розраховуємо, що завершимо процес  оновлення  сервісних центрів і оновлення системи вже до весни наступного року", - сказав міністр.

Забезпечувати якісну роботу сервісних центрів будуть високваліфіковані та мотивовані працівники. З цією метою була запроваджена конкурсна система на заміщення вакантних посад у сервісних центрах та розроблена система навчання та стажування для нових працівників у центрах обслуговування громадян.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua