Арсен Аваков: У 2017 Канада надасть Україні 8,1 млн доларів на розбудову поліції
середа, 7 грудня 2016, 10:35

У 2017 році Уряд Канади в рамках міжнародної технічної допомоги планує надати Україні 8,1 млн. доларів на розбудову Національної поліції.

Про це йшлося під час зустрічі міністра внутрішніх справ України, представника партії "Народний фронт" Арсена Авакова з міністром міжнародної торгівлі Канади Христею Фріланд, яка відбулася у рамках офіційного візити української делегації до Канади.

Арсен Аваков повідомив, що 6,6 мільйонів доларів будуть спрямовані на підвищення кваліфікації українських правоохоронців фахівцями та тренерами канадської поліції. Натомість 1,5 мільйони доларів передбаченні для сучасного технічного оснащення поліцейських підрозділів та управлінь. Підтримка буде надана через Канадську комерційну корпорацію - офіційна агенція уряду Канади -діяльність якої координується міністерством міжнародної торгівлі Канади.

«Канада є надійним партнером та другом України у проведенні реформ та захисті територіальної цілісності нашої держави. Реалізація цього проекту є важливою для нас, адже спрямовується на розбудову Національної поліції, допоможе у підвищенні кваліфікації правоохоронців та впровадженні новітніх стандартів у роботі поліцейських», – зазначив Арсен Аваков.

Міністр також подякував канадській стороні за допомогу в підготовці українських патрульних поліцейських та фінансуванні реформи правоохоронної системи.

У свою чергу міністр міжнародної торгівлі Христя Фріланд підкреслила, що Канада залишається партнером України у захисті суверенітету та територіальної цілісності України.

«Сьогоднішні переговори допоможуть зміцнити відносини між країнами. Уряд Канади і надалі залишатиметься надійним союзником України та продовжуватиме надавати підтримку реформи системи МВС», – додала вона.

Протягом зустрічі сторони також обговорили співробітництво між Україною та Канадою впродовж останніх років, а також питання продовження співпраці в подальшому.

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua