Арсен Аваков: У МВС розпочато роботу над планом заходів з деокупації Донбасу (відео)
четвер, 10 травня 2018, 19:14

Міністр внутрішніх справ  представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков обговорив з головами центральних органів виконавчої влади системи МВС план заходів з підготовки системи міністерства до відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.

Про це йшлося на відповідній відомчій нараді.

 

Міністр заявив, що вже влітку повинен бути готовий план з деокупації Донбасу.

«Вже влітку ми повинні мати цей документ на руках. Він буде охоплювати дві частини: підготовчу та практичну. Основна мета плану – звільнення тимчасово окупованих територій, відновлення конституційного ладу України, захист прав і свобод наших громадян», - сказав Арсен Аваков.

Він зазначив, що велику роль в його реалізації грає інформаційна складова.

«Ми повинні залучати громадськість до обговорення плану та інформувати населення на кожному його етапі», - додав Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що всі представники центральних органів виконавчої влади та робоча група повинні детально опрацювати всі пункти плану та вже найближчим часом подати свої зауваження.

«Ми повинні бути готовими до того, що треба буде прийти на звільнену територію і відразу починати роботу. Кожен із наших підрозділів повинен її розуміти. В нас є вже подібний досвід на таких територіях і, як показує практика, дуже часто наші фахівці вирішують не лише питання безпеки, а навіть побутові проблеми місцевого населення», - сказав Арсен Аваков.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua