Арсен Аваков: У разі збройної агресії РФ проти Польщі, наші західні сусіди мають врахувати напрацьований Україною досвід (фото)
вівторок, 11 жовтня 2016, 16:51

У разі збройної агресії РФ проти Польщі, наші західні сусіди мають врахувати напрацьований Україною досвід.

Про це міністр внутрішніх справ України, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков повідомив на зустрічі з делегацією представників Бюро національної безпеки Республіки Польща на чолі з його керівником Павелом Солохом.

Сторони розглянули поточну геополітичну ситуацію, загрози для країн з боку Російської Федерації та співпрацю в умовах ведення гібридної війни. Зокрема, Арсен Аваков розповів про особливості міжвідомчої взаємодії силових структур МВС та Збройних сил України.

«Коли розпочалась збройна агресія, ми будували лінію спротиву Російській Федерації єдиними силами, не розділяючи повноважень, як один кулак», – зазначив міністр.

Він додав, що протягом першого місяця конфлікту лінію оборони утримували підрозділи Нацгвардії та добровольчі батальйони МВС.

Наразі у прифронтовій зоні Україна відновлює підірвані мости, дороги, школи та будівлі, які постраждали від вибухів.

«Наша задача – демонстративно показати, що, наприклад, у Краматорську населенню жити краще, ніж в окупованій Горлівці, що знаходиться лише за 30 кілометрів», – сказав Арсен Аваков.

Тому в Маріуполі, Краматорську, Сєвєродонецьку та інших прифронтових містах почала працювати реформована поліція, що також є важливим фактором стабілізації.

«Нова поліція сьогодні, окрім іншого, займається ще й предметною агітацією, що є специфічною функцією для правоохоронців. Це – демонстрація нової якості влади», – наголосив міністр.

Протягом заходу польська делегація висловила подяку за аналіз ризиків та небезпек при гібридному протистоянні, які були напрацьовані фахівцями МВС України.

«Кожен з цих конкретних випадків ми врахуємо при створенні безпекової стратегії держави», – повідомив Надзвичайний Керівник Бюро Національної безпеки Республіки Польща Павел Солох.

Наприкінці зустрічі міністр висловив сподівання на подальше співробітництво, а західні партнери запевнили, що і у подальшому будуть підтримувати розвиток українсько-польських відносин у сфері безпеки і оборони.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua